• Haberler
  • Siyaset
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristlerin En Büyük Hamisi CHP Yöneticileridir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröristlerin En Büyük Hamisi CHP Yöneticileridir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Siyasette rotasını kaybetmiş olan CHP, üzülerek görüyoruz ki Türkiye'ye dair hesabı olan tüm odakların oyuncağı haline gelmiştir. Bu saldırıyı yapan teröristlerin en büyük hamisi CHP yöneticileridir."

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Şanlıurfa İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'na katıldı. 

11 Nisan Spor Salonu’nda gerçekleşen törende konuşan Erdoğan, Çağlayan Adliyesi saldırısına değinerek Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) yüklendi.
Erdoğan, Çağlayan Adliyesi’ndeki saldırıya dikkat çekerek şunları söyledi;

“Türkiye üzerinde hesabı olanların kullanabileceği aparat haline gelen CHP'nin içler acısı durumu İstanbul'daki terör saldırısıyla bir kez daha ortaya çıktı. CHP, siyasi mihengini kaybetmiş, böyle olduğu için de sürekli yörüngeden yörüngeye savrulup duran bir partiye dönüşmüştür. Siyasette rotasını kaybetmiş olan CHP, üzülerek görüyoruz ki Türkiye'ye dair hesabı olan tüm odakların oyuncağı haline gelmiştir. Bu saldırıyı yapan teröristlerin en büyük hamisi CHP yöneticileridir. Özgür efendi genel başkan seçildiği kongre kürsüsünden bu örgütün cezaevindeki elebaşına bizzat selam gönderdi. Şu anda CHP kendi bünyesinde adeta bir iç savaş yaşıyor. Eskisinin bir taraftan yenisinin bir taraftan birbirine kılıç salladığı bu savaşın ne zaman biteceğini kimse bilmiyor.

Bu partinin yöneticileri lafa gelince Cumhuriyet’in kurucu fırkası olmaktan dem vururlar. İşlerine geldikçe Cumhuriyetimizin banisini istismar ederler. Tek ayak üstünde 40 yalan söylerler. Uzunca bir süredir ülkenin ve milletin düşmanı kim varsa onların değirmenine su taşımaktan geri durmazlar. Ülkenin ortak çıkarlarından kopmuş bir siyasetin ucunun nerelere varabileceğini CHP yöneticileri örneğinde gördük. Bu parti ülkemize yönelik bir toplumsal kaos operasyonu olan Gezi olaylarına sahip çıktı. Bu parti FETÖ ihanet çetesinin motaj kasetlerini aylarca Meclis kürsüsüne taşıyarak darbe girişimine ortak oldu.

Epeyce bir vakittir CHP yönetimine hakim olan zihniyetin, Türkiye’nin çıkarlarıyla hiçbir bağı kalmamıştır. Bu parti uzunca bir süredir PKK’nın siyasi uzantılarıyla yoldaşlık yapıyor. İktidara gelebileceklerini, üç beş oy daha fazla alabileceklerini zannediyorlar. Terör örgütleri de uzantıları da CHP’yi emellerine ulaşmak için kullanmaktadır. Asıl suç siyasi kariyerleri uğruna kendini kullandırtan CHP yönetimindedir.

Şimdi dört duvar arasında kendince siyasetçilik oynuyor. Bu partinin mevcut genel başkanı da aynı yanlış istikamette ilerliyor. CHP’nin girdiği bu yolun hayırlı olmadığı ortadadır. CHP kendi bünyesinde adeta bir iç savaş yaşıyor.

AK PARTİ'NİN ŞANLIURFA İLÇELERİNDEKİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Şanlıurfa ilçelerindeki AK Parti adaylarını açıkladı.

Akçakale: Abdulhakim Ayhan

Birecik: Mahmut Mirkelam

Bozova: Suphi Aksoy

Ceylanpınar: Seyithan Atilla

Eyyübiye: Mehmet Kuş

Halfeti: Şeref Albayrak

Haliliye: Mehmet Canpolat

Harran: Mahmut Özyavuz

Hilvan: Aslan Ali Bayık

Karaköprü: Metin Baydili

Siverek: Ali Murat Bucak

Suruç: Mustafa Yüksel

Viranşehir: Salih Ekinci

Bakmadan Geçme