• Haberler
  • Siyaset
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan G7 Zirvesine Katılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan G7 Zirvesine Katılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde 13-15 Haziran'da düzenlenecek G7 Zirvesi'ne katılacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile yaptığı telefon görüşmesinde, 13-15 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan G7 Zirvesi'ne katılacağını belirtti.

BÖLESEL VE KÜRESEL KONULAR ELE ALINACAK

Görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları ve bölgesel, küresel gelişmeler de ele alındı.

İtalya Başbakanlığı tarafından yapılan açıklamada, görüşmenin G7 Zirvesi'nin yaklaşmasıyla birlikte, ikili ilişkilerin durumu ve başlıca uluslararası kriz senaryolarının ele alınmasını sağladığı ifade edildi.

13-15 HAZİRAN ARASI DÜZENLENECEK

Açıklamada, Meloni'nin İtalya'nın Puglia bölgesinde düzenlenecek olan G7 Zirvesi'ne katılımını teyit eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ettiği belirtildi.G7 Zirvesi, İtalya'nın ev sahipliğinde 13-15 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek ve küresel konuların ele alındığı önemli bir platform olacak.

G7 ZİRVESİ NEDİR?

G7, dünyanın en gelişmiş yedi ekonomisinin bir araya geldiği bir zirve. G7 ülkeleri ABD, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, İngiltere ve Kanada.

Bu ülkeler, 2018'de küresel net servetin yüzde 58'ini ellerinde bulunduruyorlardı.Rusya 1998'de katılarak G8'i oluşturdu, ancak 2014'te Kırım'ı ilhak ettiği için dışarıda bırakıldı.

Çin, büyük ekonomisine ve dünyanın en büyük nüfusuna sahip olmasına rağmen hiçbir zaman üye olmadı. Kişi başına görece düşük refah düzeyi nedeniyle G7 üyeleri gibi gelişmiş bir ekonomi olarak görülmüyor.

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme