• Haberler
  • Siyaset
  • Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Bugün Toplanıyor! İşte Masadaki Kritik Konular

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Bugün Toplanıyor! İşte Masadaki Kritik Konular

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde toplanıyor. Ana gündem maddesini terörle mücadelenin oluşturacağı toplantıda TUSAŞ tesislerine yönelik hain terör saldırısı ve saldırı sonrasında başlatılan hava harekatının çıktıları ele alınacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor. Kabinenin ana gündem maddesini terörle mücadele oluşturacak. TUSAŞ tesislerine yönelik hain terör saldırısı kabinede değerlendirilecek. Terör saldırısı sonrasında başlatılan hava harekatının çıktıları ele alınacak. Yurt içinde ve sınır ötesinde devam eden operasyonlardaki son durum görüşülecek.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin yanı sıra, MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğünün terör ve suç örgütlerine yönelik operasyonları da masaya yatırılacak.

YENİDOĞAN ÇETESİ DE GÜNDEMDE

İstanbul'da yenidoğan bebeklerin bulunduğu yoğun bakım ünitelerini ticarethane haline getiren suç örgütü 'yenidoğan çetesi'ne yönelik son gelişmeler de kabinede değerlendirilecek. Kabinenin bir diğer gündem maddesi ise İsrail'in bir yıldır uyguladığı soykırım ve işgal politikası olacak.

Toplantıda Türkiye'nin uyguladığı ekonomi politikası da geniş bir yer bulacak. Enflasyonun tek haneye düşürülmesi, yatırım, istihdam ve fiyat istikrarı gibi konularda gelinen son durum analiz edilecek. Stokçuluk, fahiş fiyata ceza ve fırsatçılar da kabinenin önemli başlıkları arasında.

Tarım ve Orman Bakanlığı geçtiğimiz günlerde taklit ve tağşiş ürünleri listesini güncellemiş, ürünlerinde sahtekârlık yapan firmaları ifşa etmişti. Kabinede tağşiş yapan firmalara verilecek ceza miktarlarında herhangi bir düzenlemeye ihtiyaç duyulup duyulmayacağı da tartışılacak

Bakmadan Geçme