Damacana Suya Zam! 1 Bardak Su 1 TL'den Fazla

Artan ekonomik faaliyetler ve durdurulamayan enflasyon damacana su fiyatlarını da artırdı. 19'luk damacana suyun fiyatı 100 TL'yi geçerken, bir bardak suyun maliyeti 1 TL'yi aştı.

Özellikle musluktan su içilemeyen şehirlerde damacana su fiyatlarındaki artışlar vatandaşın tepkisine neden oldu.

Birgün'ün haberine göre, aylık ortalama 5 damacana su tüketen bir ailenin sadece içme suyuna ödediği para 500 TL'ye kadar çıkıyor.

Ambalajlı Su Üreticileri Derneği (SUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşabey Kalebaşı, maliyet artışının fiyatlara yansıdığını belirtti. Kalebaşı, artan enerji, hammadde ve işçilik maliyetlerinin yanı sıra lojistlik giderlerinin de fiyat artışında etkili olduğunu söyledi.

'CANLI HAKKI SU ÜCRETSİZ OLMALI'

Su politikaları Derneği Başkanı Dursun Yıldız ise suyun bir canlı hakkı olduğunu ve ücretsiz olarak sunulması gerektiğini belirtti. Yıldız, suyun ticari bir meta olmaması gerektiğini ve yerel yönetimlerin bu konuda sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

Yıldız, çeşmelerden akan suyun içme suyu olarak kullanılmasının artırılarak tüketicilerin ambalajlı suyun sürekli artan ekonomik baskısından kurtarılması gerektiğini de ifade etti.

İşte 19 Litrelik damaca su fiyatları:

Buzdağı: 130 TL
Abant: 105 TL
Hayat: 105 TL
Sırma: 105 TL
Erikli: 100 TL
Saka: 95 TL
Kayın: 90 TL
Akdağ: 85 TL

Bakmadan Geçme