Davutoğlu, Cumhur İttifakı'na mı Katılıyor?

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun, "Bazı yerlerde AK Parti ve MHP adaylarına destek verebiliriz" çıkışı siyaset kulislerini hareketlendirdi.

Yerel seçimler yaklaştıkça siyasi partiler arasındaki ittifak çalışması ve aday belirleme süreci hız kazanıyor.

Siyasetteki gelişmeler, daha önce açıklanan iş birliği-ittifak açıklamalarının yanı sıra seçim gününe kadar yeni ittifakların yaşanabileceği sinyalini veriyor.

Saadet Partisi ile birlikte hareket ederek Mecliste Saadet-Gelecek Grubu’nu oluşturan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’ndan siyaset kulislerini hareketlendirecek açıklamalar geldi.

Davutoğlu’nun yerel seçimlere yönelik yaptığı açıklama sonrası, Ahmet Davutoğlu ve Gelecek Partisi Cumhur İttifakına mı katılıyor? Sorularının sorulmasına neden oldu.

AK Parti’nin Adayına Destek Veririz!

Türkiye yavaş yavaş yerel seçim atmosferine girerken siyasiler tarafından yapılan açıklamalar kamuoyu tarafından pür dikkat takip ediliyor.

Özellikle Cumhur İttifakı’nın İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere büyükşehirlerdeki ve ülke genelindeki adayları merak konusu olurken Ahmet Davutoğlu’ndan Cumhur İttifakı’na “yeşil ışık” yakan açıklamalar geldi.

Davutoğlu, "Bazı yerlerde bizim adayımıza MHP ya da AK Parti destek vermek isterse niye veriyorsunuz demeyiz veya bazı yerlerde o kadar iyi aday çıkarırlar ki iktidarın adayına destek veririz" ifadelerine yer verdi.

Davutoğlu’nun bu açıklamalarına AK Parti veya MHP kanadından herhangi bir açıklama gelmedi.

Bakmadan Geçme