Deha Tuzcu Kimdir Neden Tutuklanması İsteniyor?

Sosyal medya fenomeni ve rapçi Deha Tuzcu'nun tutuklanması için sosyal medyada kampanya başlatıldı. Peki Deha Tuzcu kimdir, neden tutuklanması isteniyor? Detaylar haberimizde...

İstanbul'da 19 yaşındaki iki genç kızın vahşice öldürülmesindan sonra Türkiye'de tüm dikkatler telegram kanalları ve dijital platformlara çevrildi.

Sosyal medya fenomeni ve aynı zamanda rapçi olan Deha Tuzcu da dijital kanallarda yaptığı paylaşımlar, söylemleri ve yazışmalarıyla Türkiye'nin gündemine oturdu. 

Discord’da kız çocuklarına yönelik yapılan zorbalık ve tacizlerin başladığı panelin sahibi olduğu iddia edilen ve aynı zaman da sosyal medyada bir çok hesap tarafından sanal örgüt lideri olarak tanımlanan Deha Tuzcu'nun tutuklanması için Türkiye ayağa kalktı.

Sosyal medya platformu X'te Deha Tuzcu Tutuklansın hashtagı açıldı. Hashtagle ilgili binlerce paylaşım yapılarak Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı etikentlendi.

DEHA TUZCU KİMDİR? NEDEN TUTUKLANMASI İSTENİYOR?

Daha önce yaptığı Omegle yayınlarıyla büyük dikkat çeken Deha Tuzcu, 'BGY'den atıldıktan sonra kendi grubunu kurmuş ve milli değerler başta olmak üzere her türlü değere hakaretler eden paylaşımlar yaparak sosyal medyada tartışma konusu olmuştu. 

Deha Tuzcu, son günlerde Discord platformundaki paylaşımlarıyla gündeme gelen bir isim. 

Geçtiğimiz saatlerde Tuzcu'nun Discord’da kız çocuklarına yönelik yapılan zorbalık ve tacizlerin başladığı panelin sahibi olduğu iddiası ise ortalığı iyice karıştırdı.

Deha Tuzcu, sosyal medya fenomeni olarak tanınıyor. Discord yayınları ve müzik çalışmalarıyla bilinen 21 yaşındaki Tuzcu, İstanbul ve ABD'nin Seattle şehri arasında mekik dokuyor. Havacılık ve uzay mühendisliği eğitimi alan Tuzcu, daha önce yaptığı Omegle yayınlarıyla da dikkatleri üzerine çekmişti. Spor odaklı paylaşımları ve rap müzik çalışmalarıyla bilinen Tuzcu, Deha INC. ismiyle de tanınıyor.

188 cm boyunda ve 88 kilo olan Tuzcu'nun geniş bir sosyal medya takipçi kitlesi bulunuyor. Instagram'da @dehaincc kullanıcı adıyla 235 binden fazla takipçisi olan Tuzcu, TikTok'ta ise @dehatuzcu hesabıyla 136 bin takipçisi bulunuyor.

Ancak son günlerde Tuzcu'nun adı, Discord yayınlarında söyledikleri ve kız çocuklarına yönelik zorbalık ve taciz iddialarıyla anılıyor. Özellikle Discord'da bir panelin sahibi olduğu ve bu panelde yaşanan olaylar nedeniyle tepki çektiği iddia edilen Tuzcu'nun ismi, Berkcan Güven gibi ünlü isimlerle olan yakın arkadaşlığıyla da gündeme geldi.

Deha Tuzcu'nun, 

- organize suç örgütü kurma
- kişisel verileri ele geçirme
- nitelikli dolandırıcılık
- evrakta sahtecilik
- kara para aklama
- şantaj
- tehdit

Gibi konularla suçlandığı iddia ediliyor.

Bakmadan Geçme