DEM Parti'den CHP ile İttifaka Yeşil Işık

CHP, Ankara ve İstanbul'u AK Parti'ye kaptırmamak için işbirliği çalışmalarına hız verdi. DEM Parti ile yapılan görüşmede, iki parti arasında yerel seçim ittifakı yapılabileceği vurgusu yapıldı.

DEM Parti ile CHP ittifak mı yapıyor

Siyasi partiler 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için bir yandan aday belirleme süreçlerini yürütürken bir yandan da işbirliği-ittifak görüşmelerini yürütüyor.

Cumhur İttifakı partileri iş birliklerini yerel seçime de taşırken Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından dağılması, ittifak içerisinde yer alan siyasi partileri yeni arayışlara yönlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, ilk olarak İYİ Parti’nin kapısını çalmış olmasına rağmen “ret” cevabı alınca başka işbirliklerine yeşil ışık yakmıştı.

Yerel seçimlere sayılı günler kala ittifak ve iş birliklerinin konuşulduğu bu günlerde DEM Parti’den kritik CHP ziyareti gerçekleştirildi.


Kritik görüşmede DEM Parti heyeti CHP tarafından kapıda karşılanırken görüşme sonrası iki partiden ortak açıklama geldi. 


CHP Genel Başkanı Özgür Özel yaptığı açıklamada "Meclis'te en çok sandalyesi bulunan 3. parti durumunda olan DEM Parti ile ilişkilerimizi bundan sonra kamuoyu önünde açık şeffaf bir şekilde sürdürmeyi devam ettireceğiz." ifadelerini kullandı. 

DEM Partili Bakırhan ise görüşmede yerel seçimlerin de ele alındığını ifade ederken "Kent uzlaşısı çevresinde bir hassasiyet içinde olacağız. İşbirliği tartışılabilir." diyerek CHP ile ittifaka yeşil ışık yaktı.


Yapılan açıklamaların ardından CHP ile DEM partinin yerel seçim ittifakı yaptığı yönünde kanaatler oluştu.

Bakmadan Geçme