• Haberler
  • Siyaset
  • DEM Parti'den Kayyum Tepkisi! Belediyelerin Önünde Nöbet Eylemleri Başlatıyorlar

DEM Parti'den Kayyum Tepkisi! Belediyelerin Önünde Nöbet Eylemleri Başlatıyorlar

Hakkari Belediyesi Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın gözaltına alınarak kayyum olarak Hakkari Valisi Ali Çelik'in atanmasının yankıları sürüyor. DEM Parti, karara tepki olarak belediye önlerinde nöbet tutmaya başlayacaklarını açıkladı.

Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanması Türkiye gündemine bomba gibi düştü. Kayyum kararına ilk tepki CHP'den gelirken karar sonrası DEM Parti de olağan üstü toplandı.

Dem Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınması ve görevinden uzaklaştırılması üzerine, parti genel merkezinde olağanüstü toplandı.

Kritik toplantı sonrasında basın toplantısı düzenleyerek alınan kararlar hakkında bilgilendirme yapan DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Türkiye'nin her tarafında demokratik tepkilerini ortaya koyacak eylemler organize edeceklerine dikkat çekti.

Koçyiğit, Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın görevden alınması üzerine, partisinin kazandığı belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatacaklarını duyurdu.

31 Mart yerel seçimlerinde Hakkari halkının kendilerini temsil edecek kişiyi seçtiğini ve önümüzdeki 5 yıl için onunla yol yürümek istediklerini sandıkta beyan ettiğini ve halkın iradesinin seçimle tecelli ettiğini belirten Koçyiğit, "Tüm demokratik kamuoyunu, bu konuyla ilgili tepkisini en yüksek şekilde göstermeye davet ediyoruz." dedi. 

NÖBET EYLEMLERİ BAŞLATILACAK

Hakkari'de demokratik protesto haklarını sonuna kadar kullanacaklarını ifade eden Koçyiğit, MYK toplantısında alınan kararları şu şekilde sıraladı; "Bu kayyum siyasetine karşı bütün belediyelerimizin önünde demokrasiyi, halk iradesini ve belediyelerimizi savunmak için nöbet eylemleri başlatacağımızı duyurmak istiyorum. Herkesi bu nöbetlerde yanımızda olmaya davet ediyoruz. Bunun dışında bugün Türkiye'nin her tarafında demokratik tepkilerimizi ortaya koyacak eylem ve etkinlikler il, ilçe örgütlerimiz tarafından organize ediliyor."

31 Mart Yerel Seçimleri'nde Dem Parti'den Hakkari Belediye Başkanı olarak seçilen Mehmet Sıddık Akış, sabah saatlerinde Van'da gözaltına alınmış, Akış'ın yerine Hakkari Valisi Ali Çelik, Belediye Başkan Vekili olarak atanmıştı.

 

Bakmadan Geçme