• Haberler
  • Gündem
  • DEM Parti İlk Belediye MeclisToplantısında İstiklal Marşını Okumayı Reddetti

DEM Parti İlk Belediye MeclisToplantısında İstiklal Marşını Okumayı Reddetti

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin 15 Nisan günü yapılan ilk belediye meclisi toplantısında İstiklal Marşı gerginliği yaşandı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin 15 Nisan günü yapılan ilk belediye meclisi toplantısında İstiklal Marşı gerginliği yaşandı

İSTİKLAL MARŞI OKUNMAZ

AK Parti Grubu, toplantıya İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlanmasını önerirken DEM'li Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve DEM Parti grubu “kapalı ortamda İstiklal Marşı okunmaz" diyerek reddetti. Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk başkanlığında toplanan meclis toplantısında AK Partili ve DEM Partili meclis üyeleri arasından saygı duruşu ile İstiklal Marşı tartışması yaşandı.

BÖYLE BİR MADDE YOK

AK Parti Grubu gündeme İstiklal Marşı ve saygı duruşu eklenmesini talebine Büyükşehir Belediye Başkanı ve DEM Parti grubu gündemde böyle bir madde yok diyerek kabul etmedi. Bunun üzerine belediye meclisi toplantısında tartışma çıktı. DEM Partililer yaşanan tartışmayı videoya çektiği iddiasıyla Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin'in resmi polis korumasının elindeki telefonu aldı.

1 DAKİKALIK  SAYGI DURUŞUNDA BULUNULDU

DEM'lilerin görevdeki polisin telefonunu salondan dışarı çıkıp kontrol etmeleri büyük tepki topladı.AK Parti üyeleri ayağa kalkarak bir dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı okudu. DEM Partililerin İstiklal Marşı sırasında ayağa kalkmaması dikkat çekti.

Bakmadan Geçme