• Haberler
  • Gündem
  • DEM Parti İstanbul'da Aday Çıkardı mı Çıkarmadı mı?

DEM Parti İstanbul'da Aday Çıkardı mı Çıkarmadı mı?

DEM Parti İstanbul'da Aday Çıkardı mı Çıkarmadı mı?... 31 Mart Seçimlerine günler kala 20 Şubat Salı günü saat 17:00 itibari ile belediye başkan adaylığı için başvurular son buldu. DEM Parti'nin İstanbul adaylığı için başvuru yapıp yapmadığı veya başvuru yaptıysa kabul edilip edilmediği tartışma konusu oldu.

DEM Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı başvurusunda geç kaldığı belirtilirken DEM Parti'den yapılan açıklamada "İstanbul'da adaylık başvurumuz zamanında yapılmıştır" dendi.

BAŞVURUSU KABUL EDİLMEDİ Mİ?

DEM Parti Grup başkanvekili Sezai Temelli, "Yolda bir kaza olduğundan dolayı gecikme oldu, 17:00'ye 5 kala başvuru yapıldı ama Seçim Kurulu Başkanı kabul etmedi." dedi.

İL SEÇİM KURULU'NDAN AÇIKLAMA

DEM Parti'nin İstanbul aday çıkarıp çıkaramayacağıyla ilgili belirsizlik devam ederken İstanbul İl Seçim Kurulu tarafından yapılan son dakika açıklamasında başvurunun alındığı belirtildi.

DANIŞIKLI DÖVÜŞ MÜ?

Sosyal medyada en çok dillendirilen husus DEM Parti'nin adaylığı geciktirerek başvuruda problem çıkartarak adayını doğal yolla çektirmiş olması. Böylelikle CHP'ye destek vermek için bahane uyduracak olması gibi iddialar tartışmalara konu oldu.

Olay hakkında DEM Parti "adaylık başvurumuzu zamanında yaptık" açıklaması yapmasına rağmen AK Partili hesaplar CHP DEM Parti ittifakına vurgu yaparak yine de haberi yaymaya devam etti.

SON DURUM NE?

DEM PARTİ İSTANBUL'DA SEÇİME GİRİYOR


İl Seçim Kurulu, başvurunun 16.55'te, incelemenin 17.14'te yapıldığını açıkladı.

Bakmadan Geçme