• Haberler
  • Gündem
  • DEM Partili Ferhat Encü'den Skandal Paylaşım! Ferhat Encü Kimdir?

DEM Partili Ferhat Encü'den Skandal Paylaşım! Ferhat Encü Kimdir?

Türkiye'nin EURO 2024'te F Grubu'nda oynadığı karşılaşmada 3-0 mağlup olduktan sonra yaptığı paylaşımla gündeme gelen DEM Partili Ferhat Encü bir kez daha aynı skandal paylaşımı gerçekleştirdi. Peki Ferhat Encü kimdir?

A Milli Futbol Takımın, EURO2024'te oynadığı ikinci maçta Portekiz'e 3-0 kaybettiği maçın ardınan HDP'li eski vekil Ferhat Encü sosyal medya hesabından Portekiz'i tebrik paylaşımı yapmış ve çok büyük tepki çekmişti.

Encü, Türkiye'nin çeyrek finalde karşılaştığı Hollanda maçında da yine aynı skandal paylaşımları yaptı. 

Ferhat Encü, Hollanda'nın 2-1 galibiyetiyle tamamlanan maçın ardından sosyal medya hesabından Portekiz maçında olduğu gibi Hollanda'yı tebrik eden "Biji Hollanda" paylaşımı gerçekleştirdi.

Sosyal medyada milyonlarca kişi Ferhat Encü'ye tepki gösterdi.

FERHAT ENCÜ KİMDİR?

25. ve 26. dönem Şırnak milletvekili Ferhat Encü 5 Ağustos 1985'te Şırnak, Roboski’de doğdu. Lise mezunu olan Encü, 7 Haziran seçimlerinde, 25. Dönemde Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) Şırnak Milletvekili seçildi. Ardından yapılan 1 Kasım seçiminde de 26. Dönem HDP Milletvekili olarak Meclis’e girdi.

4 Kasım 2016'da Şırnak'ta tutuklanan Encü hakkında, Roboski katliamının ardından köye taziye ziyaretinde bulunan dönemin Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'u öldürmeye teşebbüs suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. 9 Haziran 2017'de hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 3 yıl 9 ay, "5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'na muhalefet" suçundan da 10 ay olmak üzere toplamda 4 yıl 7 ay hapis cezası kararı verildi. Bu ceza 19 Ekim 2017 tarihinde onandı.

Bakmadan Geçme