• Haberler
  • Siyaset
  • DEM Partililerden Kayyum Atanan Valiye Küstah Tehdit: Sizi Bu Sokaklarda Dolaştırırsak Namerdiz!

DEM Partililerden Kayyum Atanan Valiye Küstah Tehdit: Sizi Bu Sokaklarda Dolaştırırsak Namerdiz!

Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanmasının yankıları ülke çapında devam ederken Hakkari'de gerçekleştirilen eylemlerde sarf edilen sözler tepki çekti.

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın gözaltına alınması ve yerine kayyum atanması sonrasında Hakkari başta olmak üzere bir çok ilde protesto eylemleri başladı.

Hakkari Valisi Ali Çelik'in belediyeye kayyum olarak atanmasına yönelik gerçekleştirilen tepki eylemlerinde haddi va maksadı aşan ifadeler tepki çekti.

DEM Parti'nin çağrısının ardından başlayan eylemlerde zaman zaman gergin anlar da yaşanırken polis ekipleri protestocu gruplara müdaha etmek durumunda kalıyor.

Görevden uzaklaştırılan DEM Partili Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış, "silahlı terör örgütünü yönetmek" suçundan 19,5 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklandı. Akış'ın görevden alınması ve yerine kayyum  olarak Hakkari Valisi Ali Çelik'in atanması sonrası il genelinde DEM Parti'nin çağrısıyla başlayan olaylar devam ediyor.

Hakkari'de gösteri, eylem ve yürüyüşlerin yasaklanmış olmasına rağmen izinsiz bir şekilde gösteri düzenleyen DEM Partililer ile güvenlik güçleri bir kez daha karşı karşıya geldi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç'un da yer aldığı eylemde göstericiler polisin üzerine yürüdü. O esnada bir şahsın sözleri infiale neden oldu.

SİZİ BU SOKAKLARDA DOLAŞTIRIRSAK NAMERDİZ

DEM Partili şahıs kayyum olarak atanan Hakkari Valisi'ne yönelik, "Eğer biz bu kentin valisini bu sokaklarda dolaştırırsak namerdiz. Kendisi bir adım atamayacak bu sokaklarda. Binlerce polis ordusuyla gezecek" dedi.

Şahsın bu sözleri kamuoyunun çok büyük tepkisini çekerken valilikten olaya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Bakmadan Geçme