Dereotlu Poğaça Nasıl Yapılır? Kıtır Kıtır Olacak!
Kahvaltıların Vazgeçılmezi Poğaçalar Artık Hayatımızın Bir Parçası, Peki Nasıl Yapılıyor? Evde Yapabilir miyim ? Diyorsanız Bu Haber Size Göre!
Paylaşacağımız tarif ve yöntemle artık herkes kendi evinde dereotlu bu leziz poğaçalardan yapabilecek.Gelin Tarife Geçelim:
DEREOTLU POĞAÇA MALZEMELERİ
- Yarım paket margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 3 tatlı kaşığı sirke
- 3.5 su bardağı un (una göre değişiyor yumuşak olacak)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 demet dereotu
İçerisine;
-Lor peyniri
DEREOTLU POĞAÇA YAPIMI
-Margarini oda ısısında bekletiyoruz.
-Dereotu hariç tüm malzemeleri karıştırıyor ve hamuru yoğuruyoruz.
-Hazır olan hamura dereotu ekleyip tekrar yoğuruyoruz
-Yoğurulan hamurdan parçaları alıp avuç içerisinde yuvarlak şekilde açıyoruz ve içine peynir koyup şekil veriyoruz
-Üzerine yumurta sarısı sürüyor
-Önceden ısıtılmış 200 derece fırına koyuyor, kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
Şimdiden afiyet olsun.Süper bir kahvaltı olacağından emin olabilirsiniz. NefisYemekTarifleri'nden yararlanılmıştır.