• Haberler
  • Siyaset
  • DEVA ve Gelecek Partisi Birleşiyor mu? Babacan ve Davutoğlu Bir Araya Geliyor!

DEVA ve Gelecek Partisi Birleşiyor mu? Babacan ve Davutoğlu Bir Araya Geliyor!

Ankara'da siyasette hareketli saatler yaşanıyor. Milletvekilliği seçimlerinde CHP listelerinden girdikten sonra 15 milletvekili çıkartan DEVA Partisi ile 10 milletvekili çıkartan Gelecek Partisi birleşme kararı aldı. İki lider bu akşam yeniden bir araya gelecek.

Genel Başkanlığını Ali Babacan'ın yaptığı DEVA ile Ahmet Davutoğlu'nun Genel Başkanı olduğu Gelecek Partileri arasında görüşme trafiği devam ediyor.

İki lider de DEVA ve Gelecek Partisi'nin birleşmesi yönünde atılacak adımları yeniden masaya yatırmak için bir araya gelecek.

Milletvekilliği seçimlerinden sonra Saadet Partisi ile birlikte mecliste grup Saadet-Gelecek Grubu'nu kuran Gelecek Partisi'nin DEVA Partisi ile birleşme kararı alması siyaset kulislerine bomba gibi düştü.

Bir süredir yürütülen birleşme görüşmelerine bu akşam bir yenisi daha eklenecek.

DEVA Lideri Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu'nun akşam saatlerinde birleşmenin detaylarını görüşmek için tekrar bir araya gelecek.

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, birleşmeyle ilgili daha önce yaptığı açıklamada sürecin devam ettiğini ve henüz somutlaşmış bir gelişmenin olmadığını belirtmişti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, bu kritik görüşme öncesinde mecliste grup kurduğu Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlunu ziyaret etmişti.

 

MUHABİR

Bakmadan Geçme