• Haberler
  • Siyaset
  • Devlet Bahçeli, HÜDA-PAR'ın 'Özerklik' Çıkışı Hakkında Açıklama Yaptı mı?

Devlet Bahçeli, HÜDA-PAR'ın 'Özerklik' Çıkışı Hakkında Açıklama Yaptı mı?

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun özerklik çıkışına MHP'den karşılık verildi mi? MHP herhangi bir açıklama yaptı mı? MHP Lideri Devlet Bahçeli açıklama yaptı mı? Devlet Bahçeli Zekeriya Yapıcıoğlu'nun özerklik çıkışı hakkında ne dedi? soruları kamuoyunun en çok merak ettiği soruların başında yer aldı.

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda dile getirdiği “özerklik” çıkışı siyaset gündemine bomba gibi düştü.

TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak konuşma yapan Yapıcıoğlu’nun, “Özerklik ve federasyon gibi yönetim modelleri üzerinde serbestçe tartışabilmelidir” sözleri siyaset gündemini hareketlendirdi.

Yapıcıoğlu’nun bu sözleri Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a soruldu. Tunç, açıklamasında böyle bir ifadenin kabul edilemeyeceğini belirtirken “Bunların tartışılması söz konusu olamaz. Bunu kabul etmek mümkün değil. Anayasa'nın 3. maddesi için. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ülkesi ve milleti ile bölünemez bir bütündür. Değiştirilemez maddelerin tartışılmasıyla ilgili bir durum söz konusu olamaz" ifadelerine yer verdi.

MHP ve Bahçeli “Özerklik” Konusu İle İlgili Açıklama Yaptı mı?

Kamuoyunda en çok konuşulan ve merak edilen soruların başında HÜDA-PAR’ın ittifak ortağı olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin özerklik çıkışına yönelik tepkisi ve açıklamalarının ne olacağı yönündeydi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, ittifak ortağı HÜDA-PAR’ın özerklik çıkışına sessiz kaldı. Milliyetçi ve vatansever açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen, her fırsatta “Anayasa’nın ilk dört maddesi kırmızı çizgimizdir” ifadelerine yer veren ve özellikle “bölücülük” karşıtı sert ifadeleriyle tanınan Devlet Bahçeli’nin özerklik açıklamalarına cevap vermemesi kamuoyunu da şaşırttı.

Bahçeli ve MHP’li milletvekillerinin özerklik konusunda sessizlikleri CHP Milletvekilleri tarafından da ağır eleştirildi.

Bakmadan Geçme