• Haberler
  • Siyaset
  • Devlet Bahçeli: Kürtleri Sevmeyen Bir Türk Varsa Türk değildir, Türkleri Sevmeyen Bir Kürt Varsa Kürt Değildir!

Devlet Bahçeli: Kürtleri Sevmeyen Bir Türk Varsa Türk değildir, Türkleri Sevmeyen Bir Kürt Varsa Kürt Değildir!

Devlet Bahçeli: 'Kürtleri sevmeyen bir Türk varsa Türk değildir. Türkleri sevmeyen bir Kürt varsa Kürt değildir.'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Vefatının Yüzüncü Yılında Ziya GÖKALP" Sempozyumu'na katıldı.

Teröristbaşı Öcalan için "Meclis'te örgütün lağvedildiğini ilan etsin" diyerek tüm dikkatleri üzerine çeken MHP lideri Devlet Bahçeli, Ziya Gökalp Sempozyumu'nda açıklamalarda bulunuyor. Bahçeli'nin konuyla ilgili yeni mesajlar verip vermeyeceği merak konusu...

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Öcalan'a yönelik "Terörü bitir" çağrısını tarihi bir çıkışla yeni aşamaya taşıyan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Şayet teröristbaşının tecridi kaldırılırsa, gelsin Meclis'te DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse 'Umut Hakkı'ndan yararlanmasının önü ardına kadar açılsın" şeklindeki çıkışı gündeme bomba gibi düşmüştü.

Bebek katili PKK Elebaşı Abdullah Öcalan'ın Meclis'te konuşma çağrısı yaptıktan sonra ilk kez konuşan Bahçeli, "Türk ile Kürtlerin birbirini sevmesi her iki taraf için hem dini hem de siyasi bir farzdır. Kürtleri sevmeyen bir Türk varsa Türk değildir. Türkleri sevmeyen bir Kürt varsa Kürt değildir" dedi.

Bahçeli'nin açıklamasından satır başları;

"Türklüğün yaşaması ve varoluş onurunda hizmeti geçen, emeği ve eserleriyle fikir ve vicdan hayatımıza ışıklar salan büyüklerimize Allah'tan rahmetler diliyor, hayatta olanlara müteşekkir olduğumuzu ifade ediyorum.

İnsanoğlu bildiğinin dünyası bilmediğinin düşmanıdır. Gözlerine kara perde inenlerin, gönülleri kaskatı kesilenlerin, görüş açıları sıfırla kesişenlerin bilmek ve tanımakla merakı yoktur. Bilmenin ve tanımanın davetkar, lütufkar izindeyiz.

Hakikatli bir münevver, okkayla mürekkebi beyaz sayfalarda buluşturan müttefiktir. Yaşadığı devrim çalkantılarını, imparatorluğumuzun çöküş gürültüsünü iliklerine kadar hissedip henüz tam manasıyla kavranamamıştır. 48 yıllık hayatını medyumu şükranla hatırlamak sosyal siyasal hayatımıza yansıtmak herkese düşen sorumluluk olsa gerektir."

 

Ayrıntılar geliyor...

Bakmadan Geçme