• Haberler
  • Siyaset
  • Devlet Bahçeli'nin Abdullah Öcalan İçin İstediği Umut Hakkı Nedir?

Devlet Bahçeli'nin Abdullah Öcalan İçin İstediği Umut Hakkı Nedir?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında PKK elebaşı Öcalan için 'Gelsin TBMM'de DEM sıralarına katılıp silah bıraktığını ilan etsin, terörün tamamen bittiğini örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayeti gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılmasının önü de ardına kadar açılsın' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bahçeli "Türkiye'ye getirilirken he türlü hizmete hazırım diyen terörist başı buyursun terörün bittiğini ilan etsin. Bu çağrımı anlamayanlar, saptırmaya çalışanlar oldu. Gelsin TBMM'de DEM sıralarına katılıp silah bıraktığını ilan etsin, terörün tamamen bittiğini örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayeti gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılmasının önü de ardına kadar açılsın. Her adımı atmaya kararlı, inançlıyız. Yeni yüzyıl yeni hayat temelinde bagajları boşaltalım ve milli hedefleri birlikte yakalayalım." dedi.

UMUT HAKKI NEDİR?

Hapis cezası alanların, cezaları sonlanmadan önce şartlı tahliye edilmelerini sağlayan imkandır. Özellikle müebbet hapis cezası alanların ölmeden önce hapisten çıkabilmeleri Umut Hakkı olarak tanımlanabilir.

Bakmadan Geçme