• Haberler
  • Siyaset
  • Devlet Bahçeli'nin Açıklaması Ne Anlam İfade Ediyor? AK Parti-MHP İttifakı Bozuluyor mu?

Devlet Bahçeli'nin Açıklaması Ne Anlam İfade Ediyor? AK Parti-MHP İttifakı Bozuluyor mu?

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Erdoğan'ın Ayşe Ateş ve Özgür Özel ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı sert açıklama AK Parti ile MHP İttifakı bozuluyor mu? Bahçeli'nin açıklaması ne anlam ifade ediyor? Cumhur İttifakı dağılıyor mu? MHP İktidardan desteğini çekiyor mu? sorularını da akıllara getirdi.

31 Mart seçimlerinden sonran CHP ile AK Parti arsında başlayan normalleşme sürecine bir de Sinan Ateş cinayeti eklenince AK Parti’nin MHP ile sorun yaşamasına neden oldu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gerçekleştirdiği görüşmelere ilişkin yaptığı açıklamaları siyaset gündemine bomba gibi düştü.

MHP İKTİDARDAN DESTEĞİNİ ÇEKİYOR MU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e iadeyi ziyarette bulunmasından saatler önce paylaştığı “Allah Bana Yeter” yazılı yüzük fotoğrafının yankıları devam ederken MHP Lideri Bahçeli’den bir de yazılı açıklama geldi.

Bahçeli’nin yazılı açıklamasının ardından siyaset kamuoyunda Devlet Bahçeli’nin açıklaması ne anlama geliyor, AK Parti ile MHP ittifakı bozuluyor mu? MHP iktidardan desteğini çekiyor mu? Sorularının cevabı merak konusu oldu.

MHP Lideri Bahçeli, açıklamasının sonunda her ne kadar “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da şartlar ne olursa sonuna kadar yanında ve arkasında olacağız” dese de yapmış olduğu açıklamadaki çok sert ifadeler Cumhur İttifakı’nın sonuna gelindiği ve MHP Lideri Bahçeli’nin özellikle siyasetteki yumuşama adı altında gerçekleştirilen ziyaretler ile Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ile görüşülmesinden çok rahatsız olduğu ifade ediliyor.

Bahçeli, açıklamasında özellikle iki konuya dikkat çekti.

Bahçeli, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'in Erdoğan'ı ziyaret etmesine ilişkin, "İddianamesi hazırlanan bir cinayet davası üzerinden de Milliyetçi-Ülkücü Hareket’e yönelik itibar suikastının yaygınlaşması, bu suikasta refakat eden kimi isimlerin sürekli parlatılması, dahası kapı kapı gezdirilmesi, ekran ekran dolaştırılması, bir hak ve hukuk arayışından öte iç huzur ve barış ortamını zehirlemeye tam teşebbüstür" ifadelerini kullanırken Erdoğan-Özel görüşmesine ilişkin de "Siparişi yapılan normalleşme ve yumuşama atmosferinin sürdürülebilir hale gelmesinin önünde şayet Milliyetçi Hareket Partisi bariyer olarak telakki ve tarif ediliyorsa, Bu konuda da geniş bir ittifak husule gelmişse, bize düşen sorumluluk ülkemiz ve milletimiz uğruna her türlü fedakarlığı göze almak, gereğini ise gönül huzuruyla yapmaktır" ifadelerine yer verdi.

Bahçeli'nin özellikle bu ifadeleri AK Parti ile MHP'nin sorun yaşadığı şeklinde yorumlandı.

Bakmadan Geçme