Diamond Tema Hakkında Yakalama Kararı Çıkartıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 'Yer6' adlı sosyal medya hesabında paylaşılan videoda şeriat eleştirisinin hakaret içerikli kabul edilmesi nedeniyle 'Diamond Tema' hakkında yakalama kararı çıkarıldığını duyurdu.

Yer6 adlı sosyal medya hesabında paylaşılan videodaki şeriat eleştirisinin hakaret içerikli ifade kabul edilmesi nedeniyle 'Diamond Tema' hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

BAKAN TUNÇ'UN KONUYLA İLGİLİ YAPTIĞI AÇIKLAMA: 

"Yer6 adlı sosyal medya hesabında paylaşılan video içeriğinde Peygamberimizle ilgili kullanılan hakaret içerikli, çirkin ve provokatif ifadeler nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan, paylaşımın yapılmasının ardından derhal 16.06.2024 tarihinde resen soruşturma başlatılmış olup, şüpheli Diamant Tema’nın yurtdışında olması nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır.

İslam dini ve sevgili Peygamberimizle ilgili kullanılan tahrik edici, çirkin ve provokatif ifadeler asla kabul edilemez. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir."

işte bakan Tunç'un paylaşımı;

 

 

NEDEN SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI?

"Yer6" isimli Youtube kanalında şeriat yanlısı Asrın Tok ile tartışan Diamond Tema hakkında soruşturma açılmıştı.

Diamond Tema gelişmelerin ardından aynı isimli Youtube kanalından canlı yayın açtı. Diamond Tema, burada yaptığı açıklamalar ile yurt dışında kalacağını ve bunun sebeplerini açıkladı.

DİAMOND TEMA'NIN YAPTIĞI AÇIKLAMALAR

Diamond Tema, kendisi hakkında ölmesini isteyen insanların olduğunu belirterek, "Bir daha Türkiye'ye geldiğimde istiyorlarsa tutuklarlar, nezarete atarlar, mahkemeye çıkarız, ifade veririz. Hiç problem değil ama ben bunu bu hafta yaşamak istemedim." dedi. İnternette ters kelepçeyle fotoğraflarının paylaşılmasını istemediğini ve bunu isteyenleri mutlu etmek istemediğini ifade etti. Ayrıca, olaylar üzerinden 4-5 ay geçtikten sonra "olay soğuduğunda" Türkiye'ye dönebileceğini ve o zaman kimsenin umurunda olmayacağını belirtti, böylece bu kişilere yenilmiş olmayacağını söyledi.

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme