Dilek Taşı Dizisinde Gelecek Hafta Neler Olacak? Harun Rona Ölecek mi?
Kanal D'nin sevilen dizisi Dilek Taşında gelecek hafta neler olacak 17. Bölümün sonunda vurulan Harun Rona Ölecek mi? Harun Rona Diziden mi ayrılyor?
Kanal D'de yayınlanan Dilek Taşı dizisi 17. bölümünde izleyiciyi heyecanın zirvesinde bıraktı.
Figen'in Gerçek Annesi Fatma Geldi
Dilek Taşı 3 Ocak Çarşamba akşamı yayınlanan 17. bölümde Figen'in kayıp annesi Fatma ortaya çıkıp Rona ailesine büyük bir sürpriz yaptı.
bölümün son anında Ronaların konağına gelen Fatma çantasından çıkardığı silahla Harun Ronayı göğsünden vurdu.
Figen Gerçek Babasını Öğreniyor
Geçtiğimiz bölümlerde babasının Aras olduğunu öğrenip hayal kırıklığı yaşayan Figen yeni bir çokla karşı karşıya kalıyor.
Babasına sinirlenen ve o sinirle çözdüğü gerçeği ifşa eden Aras, Figen'in aslında kendi çoğu olmayıp, babasının yani Harun Rona'nın kızı olduğu açıklıyor.
Harun Rona Ölecek mi?
Fiden'in ortaya çıkan gerçek annesi, geçmişta yaşadıklarının acısıyla Harun Rona'yı göğsünden tek kurşunla vuruyor.
Dizide harun Rona'yı canlandıran deneyimli oyuncu Ahmet Mark Somers'ın hali hazırda başka bir projede yer almadığı ve kalbinden ziyade yakın mesafeden göğsünden vurulduğu dikkate alındığında diziden çıkmayacağı öngörülüyor.
Harun Rona'yı oynayan Oyuncu Kimdir?
Dizide harun Rona'yı canlandıran oyuncu Ahmet Mark Somers'in hayatı:
Ahmet Mark Somers, 1959 yılında İzmir’de doğdu. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimini İzmir'de tamamladı. 1985 Haziran döneminde lisans eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gösteri Sanatları Ana Bilim Dalı Tiyatro - Oyunculuk Bölümünü bitirerek tamamladı.Lisans eğitimi sırasında, Çocuk Tiyatrosu, Çocukların Tiyatrosu, Tiyatro Pedagojisi, Kukla yapımı, Kukla oynatımı, Yaratıcı Drama, Pantomim, Slapstik (sakarlık), Eskrim, Beden dili, Gölge Tiyatrosu, Akrobasi eğitimlerini aldı.
Mezun olduğu yıl, Ankara Devlet Tiyatrosu Çocuk ve Gençlik biriminde göreve başladı.Devlet Tiyatrosu Çocuk ve Gençlik biriminde Coque Ekolü’nden gelen Daniel Holliger’den Clown (palyaço), Slapstik, Jongleur, Pantomim eğitimi aldı. Ankara, Bursa ve İstanbul Devlet Tiyatroları’nda toplam 31 yıldır görev yapmaktadır.
Geştalt - Yu-Ki - Grotovski - Suzuki ses ve oyunculuk teknikleri üzerinde araştırma çalışmaları yaptı. Kendi geliştirdiği Şamanik temelli oyunculuk tekniğini, atölye çalışmalarında gruplarla paylaştı.
Yurtdışında (Stuttgart’ta) otantik özelliklerini koruyarak “Madımak” adlı Köy Seyirlik Oyununun derlemesini ve rejisini gerçekleştirdi. Aynı zamanda burada kendi geliştirdiği oyunculuk yöntem ve tekniği doğrultusunda atölye çalışmaları yaptı.Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde üç yıl boyunca Diksiyon, Drama ve Eğitim Yöntemi Olan Dramatizasyon dersleri verdi. Uludağ Üniversitesi’nde öğretim görevliliği yanı sıra üniversitenin tiyatro topluluğunu dört yıl çalıştırdı.
Ayrıca birçok kurum ve kuruluşta Diksiyon, Beden Dili, Liderlik Yaratıcı drama eğitimi verdi.
TOBAV’da üç yıl yönetim kurulu üyeliği ve sanat yönetmenliği yaptı. TOBAV’ın birçok sanatsal organizasyonunu gerçekleştirdi.
Müjdat Gezen Sanat Merkezinde Oyunculuk, Reji teknikleri, Yaratıcı Drama, Tiyatro Tarihi dersleri verdi ve bu kurumun Okullar Genel Müdürlüğünü, Genel Sanat Yönetmenliğini iki yıl boyunca sürdürdü. Devlet Tiyatrolarında oyunlarda oyuncu ve rejisör olarak görev aldı.