• Haberler
  • Gündem
  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan Dikkat Çeken Mustafa Kemal Atatürk Vurgusu!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan Dikkat Çeken Mustafa Kemal Atatürk Vurgusu!

Milli bayramlara ilişkin anma mesajları ve Cuma hutbelerinde Atatürk'ün adının anılmadığı gerekçesiyle çok ağır eleştirilen hedefinde yer alan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ezber bozarak mesajında Atatürk vurgusu yaptı.

Bu zamana kadar özellikle milli bayramlara ilişkin anma mesajları ve Cuma hutbelerinde Atatürk'ün adının anılmadığı gerekçesiyle eleştirilen Diyanet İşleri'nin Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Malazgirt Zaferi ve 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yayınladığı mesajda Atatürk'e de yer verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Çanakkale Zaferi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı gibi milli gün ve bayramlarda yayınladığı mesajlarda ve kuruma bağlı camilerdeki Cuma hutbelerinde Atatürk'ün adının anılmaması tepki çekiyordu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımla adeta ezber bozdu.

İLK KEZ ATATÜRK'E YER VERDİ

Erbaş, Malazgirt Zaferi ve 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle yayınladığı mesajda "Bu toprakları bizlere vatan kılan zaferlerimizden #MalazgirtZaferi'nin 953'üncü yıldönümü ve 30 Ağustos Zaferimizin vesilesi #BüyükTaarruz'un 102'nci yıl dönümü dolayısıyla Sultan Alparslan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatan uğruna canlarını ortaya koyarak nice destanlar yazan şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Aziz emanetleri ve muazzez hatıraları kıyamete kadar her daim yaşayacaktır. Ruhları şad olsun" ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme