• Haberler
  • Sağlık
  • Doğal antibiyotik etkisi için bu iki baharatı karıştırın

Doğal antibiyotik etkisi için bu iki baharatı karıştırın

Beyin yapısına ve bir çok hastalığı önlemede etkili olan bu iki baharat karıştırılarak tüketildiğinde antibiyotik etkisi yaratıyor.

Zerdeçal ve karabiberin her birinin kurkumin ve piperin bileşikleri nedeniyle sağlığa faydaları vardır. Piperin vücuttaki kurkumin emilimini %2.000'e kadar artırdığından, baharatların bir araya getirilmesi etkilerini artırır.

KARIŞTIRIN

Zerdeçal ve karabiberin avantajlarından tam olarak yararlanmak istiyorsanız, en iyi sonucu almak için bu baharatları karıştırarak tüketmeniz önerilir. Bu nedenle yemeklerinize her ikisini birden eklemeniz önerilir.

 

 

 

ZERDEÇALIN FAYDALARI

İnflamasyonun vücudunuzdaki dokuları etkilemeye başladığı kronik durumlar için zerdeçal almak faydalı olabilir.

Ülseratif kolitli hastalar üzerinde yapılan bir çalışmada, reçeteli ilaçlarla birlikte günde 2 gram kurkumin alanların, ilacı tek başına alanlara göre etkili olma olasılıklarının daha yüksek olduğu görüldü.

Başka bir klinik araştırma, 18 ay boyunca günde iki kez alınan 90 miligram kurkuminin demansı olmayan yetişkinlerde hafıza performansını artırmaya yardımcı olduğunu gösterdi.

Araştırmacılar beyin iltihabındaki azalmanın ve kurkuminin antioksidan özelliklerinin, düşünme ve akıl yürütme yeteneği olan nörobilişte daha az düşüşe yol açtığını düşünmekte.

Araştırmalar, zerdeçal ekstraktının alınmasının osteoartritten kaynaklanan ağrıyı potansiyel olarak azaltabileceğini öne sürüyor, ancak daha fazla çalışmaya ihtiyaç duyuluyor.

Zerdeçal antioksidan özelliklere sahiptir ve bir çalışma vücudunuzu serbest radikalleri nötralize ederek koruyabileceğini göstermektedir.

 

 

 

KARABİBERİN FAYDALARI

Kış aylarında tüm yemeklerinize bir miktar biber eklemek sağlıklı kalmanıza ve farklı hastalıklardan korunmanıza yardımcı olabilir. Biraz balla karıştırılmış karabiber de göğüs tıkanıklığını önlemenize yardımcı olabilir. Karabiberi bir miktar okaliptüs yağı ile birlikte ılık suya eklemek ve buharını solumak göğüs tıkanıklığından kurtulmanın basit bir çaresidir.


Eklem ağrısı, artrit sorunu yaşıyorsanız karabiberin bu sorunu çözmenize yardımcı olabilecek tıbbi özellikleri vardır. Aynı zamanda gutun önlenmesine de yardımcı olur. Ayrıca omurga ve eklem ağrısı çeken kişiler için de kullanılır. Günümüzde karabiber dünya baharatı olarak birçok mutfakta kullanılmaktadır. Karabiberin en güçlü etkisi soğuk algınlığı ve öksürük rahatsızlıklarında alınır.

Yüksek kolesterol seviyeleri olası bir kalp krizi için bir uyarı işaretidir. Düzenli karabiber tüketimi, piperin bileşiğinin varlığı nedeniyle kolesterol seviyelerini düşürmede etkili sonuçlar göstermiştir.

Bakmadan Geçme