• Haberler
  • Gündem
  • Dolandırıcıların yeni yöntemi 'yok artık' dedirtti

Dolandırıcıların yeni yöntemi 'yok artık' dedirtti

Yaz ayılarının gelmesi ve gurbetçilerin yurda dönmesi sebebiyle araç kiralama sektörü hareketlendi. Araç kiralama işletmecileri artan dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyardı. Firmaların internet sitelerini kopyalayan dolandırıcılar 'yok artık' dedirtti.

Dolandırıcılar araç kiralama sitelerine de dadandı. Kurumsal araç kiralama firmalarının web sitelerini kopyalaya şüpheliler site isminde harf değişikliği yapıp 'oltalama' yöntemiyle kopya site hazırlıyor.

Hazırlanan kopya sitelere sosyal medya üzerinden reklam veren dolandırıcılar, araç kiralamak isteyen çok sayıda vatandaşı ağlarına düşürmeye çalışıyor. İnternet üzerinden araç kiralama yaygınlaşırken, dolandırıcılar da internet üzerinden farklı yöntemlerle vatandaşları mağdur ediyor.

UÇUK VAATLERE DİKKAT

Yaz sezonuyla birlikte kiralamada artış olduğunu değinen rent a car işletmecisi Murat Demirkul, yazın gelmesiyle birlikte işlerinde artış olduğunu belirtti. Dolandırıcıların bu artışı fırsat bildiğini söyleyen Demirkul, kullanılan bazı teknikler olduğunu ifade ederek vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi.

SAHTE WEB SİTESİ AÇIYORLAR

'Firmaların internet sitelerini kopyalayıp birkaç tane harfte değişiklik yaptıktan sonra başka firmaların araçlarını dahi buradan gösterip müşterileri bu yönde kendilerine çekiyorlar.' diyen Demirkul "Daha sonra WhatsApp’tan para istiyorlar ‘bize parayı gönderin aracınızı ücretsiz biz size vale vasıtasıyla kapınıza kadar göndereceğiz’ diye vaatlerde bulunuyorlar ama bu vaatler tabii parayı alana kadar devam ediyor.

Parayı aldıktan sonra zaten o kişilere ulaşamıyorsunuz. Vatandaşlarımızın bu tür böyle bilmediği firmalara ya da merdiven altı firmalar dediğimiz, sahte internet sitelerine itibar etmemeleri gerekiyor. Firmalara yönelmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme