• Haberler
  • Gündem
  • Dolandırıcılıkta Parmak Isırtan Yeni Yöntem Herkesi Şok Etti!

Dolandırıcılıkta Parmak Isırtan Yeni Yöntem Herkesi Şok Etti!

İçişleri Bakanlığı, son günlerde dolandırıcıların 'nüfus sayımı yapılıyor' yalanıyla kapı kapı dolaşarak vatandaşları kandırmaya çalıştığını açıklayarak uyardı. Bu dolandırıcıların, sahte nüfus sayımı girişimi altında vatandaşlardan kimlik bilgilerini çalmaya çalıştıkları belirtti.

Son günlerde, İçişleri Bakanlığı personeli gibi davranarak kapı kapı dolaşan ve nüfus sayımı için kimlik bilgilerini doğrulama bahanesiyle evlere gelen kişilerin olduğuna dair sosyal medyada paylaşımlar yapıldığı gözlemlendiği açıklandı.

KİŞİSEL BİLGİLERİ ELE GEÇİRİYORLAR

Bu kişilerin ellerinde sahte belgeler, antetli kağıtlar ve biyometrik cihazlar bulunduğu belirtilmiştir. Ayrıca, bu kişilerin şık giyimli oldukları ve kişisel bilgileri ele geçirmeye çalıştıkları iddia edilmektedir.

Nüfus müdürlüklerine gidemeyecek durumda olan vatandaşların kimlik kartı başvurusuna ilişkin taleplerinin karşılanabilmesi amacıyla, kişilerin veya yakınlarının talebi üzerine mülki idare amirinin izni doğrultusunda müdürlüklerin adreste nüfus hizmeti sunduğu belirtilmektedir. Bu durumda olan vatandaşlar, bu hizmetin gerçekliğini teyit etmek için resmi kurumlarla iletişime geçmelidirler.

VATANDAŞLARIN DİKKATİNE

İçişleri Bakanlığı, vatandaşları bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı uyardı. Sahte belgeler, antetli kağıtlar ve biyometrik cihazlar kullanarak vatandaşları kandırmaya çalıştıklarını belirten Bakanlık, sosyal medya hesapları aracılığıyla vatandaşları uyararak, adreste hizmet sunulduğu yalanına inanmamaları konusunda dikkatli olmalarını istedi.

BU HUSUSLARA DİKKAT EDİLMELİDİR

Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün açıklamasında ise şu hususlara dikkat çekildi:

Nüfus sayımı için kapıdan kapıya dolaşan görevliler gönderilmez. Nüfus hizmetleri sadece mülki idare amirinin izni ile adreste sunulur.

Kimlik bilgileri asla telefonla veya internette paylaşılmamalıdır.

Nüfus işlemleri için sadece e-Devlet veya Nüfus Müdürlüklerine başvurulmalıdır.

Şüpheli bir durumda karşılaşıldığında 112 Polis İmdat hattı aranmalıdır.

 

Dolandırıcılıkta Parmak Isırtan Yeni Yöntem Herkesi Şok Etti!

 

Bakmadan Geçme