• Haberler
  • Dünya
  • Donald Trump Suikastının Arkasında İran mı Var?

Donald Trump Suikastının Arkasında İran mı Var?

Eski ABD Başkanı ve Başkan Adayı Donald Trump'a yönelik suikast girişiminin yankıları sürüyor. Donald Trump'a suikastı kim düzenledi? Suikast girişiminin arkasında İran mı var? Kamuoyunda merak edilen soruların cevabı haberimizde...

Tüm dünyada geniş yankı uyandıran ABD Eski Başkanı Donald Trump'a yönelik suikast girişiminin yankıları devam ediyor. ABD istihbaratı, FBI ve polisin büyük zafiyetinin olduğu iddiaları gündemdeyken suikast girişiminin arkasında kimin olduğu sorusu ise hala gizemini koruyor.

TRUMP SUİKASTININ ARKASINDA İRAN MI VAR?

Suikast girişiminin ardında Yıldızları bir türlü barışmayan ve ABD'nin hemen her fırsatta ambargo uyguladığı İran iddiaları gündeme bomba gibi düşerken iddiaların odağındaki İran'dan ise jet hızında açıklama geldi.

ABD Gizli Servisi ve Trump'ın seçim kampanyasından sorumlu yetkililerin, cumartesi günü meydana gelen suikast girişimi öncesinde "İran tehdidi" hakkında bilgilendirildiği kaydedildi. ABD'li yetkililerin, İran'ın, eski ABD Başkanı Trump'a suikast girişiminde bulunacağı yönünde istihbarat edindiği, bunun ardından da ABD Gizli Servisinin son haftalarda Trump'ı korumaya yönelik ilave tedbir aldığı ileri sürüldü.

İRAN'DAN YALANLAMA GECİKMEDİ

İran'ın BM Daimi Temsilciliği, konuya ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada, İran'a göre Trump'ın "İranlı General Kasım Süleymani'nin suikast talimatını veren bir suçlu" olduğu belirtildi. Trump'ın mahkemelerce yargılanması ve cezalandırılması gerektiği kaydedilen açıklamada, "İran, adaletin tecelli etmesi için yasal yolu tercih etmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, İran'ın, eski ABD Başkanı Trump'a suikast girişiminde bulunacağı yönünde istihbarat edinildiğine ilişkin iddiaların "asılsız ve kötü niyetli olduğu" vurgulandı.

Bakmadan Geçme