Dövüşçü Jeff Monson Kimdir? Kaç Yaşında?

Conversation. Dünyaca ünlü isim Müslüman oldu Dünyaca ünlü MMA dövüşçüsü Jeff Monson, Rusya'nın başkenti Moskovo'da şehadet getirerek Müslüman oldu. 'Filistin'in bu zor zamanlarında kardeşlerimin yanında olabilmek için İslam'ı benimsedim.' diyen Monson, göz yaşlarına hakim olamadı.

Çarşamba günü Moskova'da İslam'a olan inancın beyanı olan şehadetini okudu.

MOSKOVA, 20 Haziran. /TASS/. TASS'a konuşan MMA savaşçıları Jeff Monson Müslüman oldu.

Monson Çarşamba günü Moskova'da İslam'a olan inancın bir beyanı olan şehadetini okudu.

Monson, "İslam'ı bilinçli olarak benimsiyorum. Bu karmaşık dönemde kardeşlerimle omuz omuza durmak isterim. Bunun üzerinde çok düşündüm ama bu belirleyici bir adım" dedi.

53 yaşındaki Monson'un 60 galibiyeti, 26 yenilgisi ve 1 beraberliği var. Daha önce ABD vatandaşlığını reddetmişti; 2018 yılında Rusya vatandaşı oldu. Eylül 2023'te Birleşik Rusya partisinden Başkurdistan Devlet Meclisi milletvekili seçildi.

18 Ocak 1971'de Minnesota eyaletindeki St. Paul şehrinde dünyaya gelen Monson, dövüş kariyerine ABD'deki üniversitelerler arası Divison I turnuvasında güreşçi olarak başladı.

Illinois Üniversitesi'nde psikoloji bölümünü tamamlayan Monson, dövüşçülük kariyerine paralel 5 yıl boyunca psikolojik danışman olarak da görev yaptı.

Başkent Washington'daki Cascade Mental Health adlı kurumda özellikle travmatik deneyimler yaşayan çocuklarla birlikte çalıştı.

Ancak Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de 1999'da düzenlenen uluslararası turnuvada altın madalya kazanmasıyla, psikolojik danışmanlık çalışmalarını sonlandırarak kendisini karma dövüş sanatlarıyla uğraşmaya adadı.

Dövüşçünün Rusya'yla ilk yakınlaşmasıysa 2011'de çıktığı bir müsabakada gerçekleşti.

Monson, Rusya'nın başkenti Moskova'da MMA'in efsane isimlerinden Rus dövüşçü Fyodor Yemelyanenko'yla karşı karşıya geldi. Olimpik Arena'daki karşılaşmayı izleyen isimler arasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de yer alıyordu. 

O dönem başbakan olarak görev yapan Putin, bacağını kırmasına rağmen müsabakaya devam eden Monson'un performansından etkilenerek, kendisinin "Rusya'nın ruhunu" yansıttığını söyledi. Bunun ardından Rusya'daki farklı müsabakalara katılan Monson, ülkedeki en popüler dövüşçülerden biri haline geldi.

Bakmadan Geçme