• Haberler
  • Gündem
  • Dünya Genelinde Yaşanan İnternet Kesintisi Siber Saldırı mı? Emniyetten Dikkat Çeken Paylaşım

Dünya Genelinde Yaşanan İnternet Kesintisi Siber Saldırı mı? Emniyetten Dikkat Çeken Paylaşım

Dünya genelinde internet sistemlerinden kaynaklı çok büyük arızalar yaşanıyor. Yaşanan kriz sonrası gıdadan giyime, hava yolu şirketlerinden bankalara kadar insanların en yoğun kullandığı ve en çok ihtiyaç duydukları sektörler bir bir işlemlerini durdurmaya başladı. Peki dünya genelinde yaşanan internet krizi ve kesintiler siber saldırı mı?

Dünya genelinde internet sistemlerinden kaynaklı çok büyük arızalar yaşanıyor. Yaşanan kriz sonrası gıdadan giyime, hava yolu şirketlerinden bankalara kadar insanların en yoğun kullandığı ve en çok ihtiyaç duydukları sektörler bir bir işlemlerini durdurmaya başladı. Peki dünya genelinde yaşanan internet krizi ve kesintiler siber saldırı mı? Emniyet Genel Müdürlüğü yaşananlar sonrasında dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

Teknoloji devi ABD merkezli Microsoft'un sisteminde yaşanan arıza birçok sektörü olumsuz etkiledi. Dünyanın hemen yer yerinden ve havalimanları, bankalar, hastaneler, yayın kuruluşları yemek şirketleri gibi insanların en çok kullandığı ve kritik bir yere sahip hemen her sektörden arıza, şikayet ve kesinti haberleri geliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "#Siber Devriyelerimiz Her Türlü Durumda; Daima Görev Başında" ifadelerine yer verildi.

DÜNYA GENELİNDE SİBER SALDIRI MI YAŞANIYOR?

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün siber paylaşımını ardından akıllara dünya genelinde siber saldırı mı gerçekleştiriliyor? sorusu akıllara geldi.

Yaşanan krize ilişkin sorunun kaynağı olarak gösterilen Crowdstrike firması ve Microsoft'tan peş peşe açıklamalar geldi.

Bilgi teknoloji firması Crowdstrike, Microsoft'un Windows işletim sisteminde Falcon sensörüyle ilgili çökme raporlarından haberdar olduğunu belirten bir telefon mesajı yayınladı. Mesajda şöyle denildi: "Crowdstrike destek birimiyle iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz. Crowdstrike, Windows'ta Falcon sensörüyle ilgili çökme raporlarının farkındadır" denildi.

ABD'li teknoloji devi Microsoft da yaşanan hizmet kesintileri sonrası "hafifletici önlemler" alındığına yönelik bir açıklama yaptı. Yayınlanan gönderide "Bizler hafifletici önlemler alırken hizmetlerimizde sürekli iyileştirmeler görülüyor" ifadeleri yer aldı.

 

MUHABİR

Bakmadan Geçme