• Haberler
  • Gündem
  • Dünyanın En İyi Ekmeği Seçilen Bafra Pidesinin Sırrı Ortaya Çıktı

Dünyanın En İyi Ekmeği Seçilen Bafra Pidesinin Sırrı Ortaya Çıktı

'Dünyanın En İyi Yemekleri Listesi'nde 'En İyi Ekmekler' kategorisinde ilk 2 sırayı Samsun'a ait lezzetler paylaştı. Gastronomi dünyasının önemli kaynaklarından biri olan Taste Atlas'ın 'Top Ten Breads' listesinde ilk 2 sırayı Bafra ve Samsun pideleri aldı.

Samsun ve Bafra'nın eşsiz lezzetlerinden olan pide, gastronomi dünyasında da büyük ilgi görüyor. Samsun ve Bafra pideleri, "Dünyanın En İyi Yemekleri Listesi"nde "En İyi Ekmekler" kategorisinde ilk iki sırayı almış durumda. Taste Atlas tarafından hazırlanan "Top Ten Breads" listesinde Bafra ve Samsun pideleri, dünyanın en seçkin ekmekleri arasında yer alıyor.

BAFRA PİDESİ NASIL YAPILIR?

Pide ustası Necati Koçak, bu eşsiz lezzetin sırlarını paylaşıyor. Bafra pidesinin şekil olarak kano veya şeker kamışına benzediğini, 1 metre uzunluğundaki pidenin kalınlığının 2,5 santimetre olduğunu belirtiyor. Pide hamurunun 1 gün dinlendirildikten sonra iç harcının yağsız pişirilmiş kıyma ve çiğ ince doğranmış soğanla hazırlandığını, fırında pişerken soğanların hamurun içinde pişerek pideye eşsiz bir lezzet kattığını vurguluyor. Üzerine sürülen köy tereyağının ise son dokunuş olduğunu ifade ediyor.

EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ NEDİR

Pide ustası Necati Koçak'a göre, pidenin en önemli özelliği ince, uzun ve gevrek olmasıdır. Bu lezzetli pideyi tadanlar çok beğeniyor ve hatta yurt dışındaki misafirlerine bile gönderiyorlar. Pide hamuru 1 gün dinlendirildikten sonra mayalandırılıyor ve kabardıktan sonra iç harçla dolduruluyor. Ağır ağır pişirilen pide, fırından çıkarıldıktan sonra tereyağı sürülerek servis ediliyor.

EN İYİ OLMASI ŞAŞIRTMADI

Samsun'a şehir dışından gelenler bile Bafra pidesini diğer yemeklerden daha çok seviyorlar. Bafra pidesinin dünyanın en iyi ekmeği seçilmesi hiç şaşırtıcı değil. Bu lezzeti tatmaya gelenler pideyi çok beğeniyorlar ve her zaman tercih ediyorlar.

Bafra pidesi ilk kez tatmaya gelenler bile onun Türkiye'deki en iyi yemeklerden biri olduğuna karar veriyorlar. Çıtır çıtır hamuru, lezzetli iç harcı ve tereyağıyla damağınızda muhteşem bir tat bırakıyor. Dondurulup gönderilen pideler, fırında ısıtıldıktan sonra tereyağı sürülerek yeniden tazeleniyor ve afiyetle tüketiliyor.

MUHABİR HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme