• Haberler
  • Ekonomi
  • Dünyanın En Zengin İnsanları Listesi Güncellendi! 10 İsmin Toplam Serveti 1,66 Trilyon Dolar

Dünyanın En Zengin İnsanları Listesi Güncellendi! 10 İsmin Toplam Serveti 1,66 Trilyon Dolar

Dünyanın en zengin iş insanları listesinde Tesla sahibi Elon Musk zirvedeki yerini korurken listede bazı değişiklikler yaşandı. İşte dünyanın en zengin 10 kişisi...

Dünyanın en zengin iş insanları listesinde Tesla sahibi Elon Musk zirvedeki yerini korurken, hayırseverliğiyle tanınan Warren Buffett, yaz aylarında yaptığı büyük bağışlar nedeniyle 10’uncu sıraya geriledi.

MUSK ŞİRKET HİSSELERİNİ SATILACAK

Bu arada, Tesla'nın Elon Musk'ı, Haziran ayındaki çok iyi performansı sayesinde zirvede yer alıyor. Elektrikli otomobil üreticisinin hissedarları, Musk'ın yaklaşık 50 milyar dolarlık performansa dayalı hisse senedi opsiyonunu elinde tutması lehine oy kullandı. Tesla opsiyonlarını, bu opsiyonları alana kadar maaş paketinden yüzde 50 oranında indirim yapmaya devam edecek olsa da serveti 1 Haziran'dan bu yana 11,1 milyar dolar ve son iki ayda yaklaşık 19 milyar dolar arttı. Net değerinin yakında SpaceX'ten artması muhtemel, şirketin hisselerini 210 milyar dolara satmaya hazırlandığı bildiriliyor.

Serveti son bir ayda 15,5 milyar dolar artan Jeff Bezos, Amazon'un piyasa değerinin haziran sonunda ilk kez 2 trilyon doları aşmasıyla 2’inci sıraya yükseldi.

DÜNYANIN EN ZENGİN 10 KİŞİSİ

Haziran ayında en çok kazanan kişi, Oracle hisselerinin tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşmasıyla serveti 26,8 milyar dolar artarak yaklaşık 173 milyar dolara çıkan Larry Ellison oldu.

Dünyanın en zengin 10 ismi toplam 1,66 trilyon dolar servete sahip. 

İşte ilk 10’daki isimler:
 1.⁠ ⁠Elon Musk
 2.⁠ ⁠Jeff Bezos
 3.⁠ ⁠Bernard Arnault
 4.⁠ ⁠Mark Zuckerberg
 5.⁠ ⁠Larry Ellison
 6.⁠ ⁠Larry Page
 7.⁠ ⁠Sergey Brin
 8.⁠ ⁠Bill Gates
 9.⁠ ⁠Steve Ballmer
10.⁠ ⁠Warren Buffett
*1 Temmuz 2024 itibarıyla

Bakmadan Geçme