Dursun Özbek kimdir?

Türk iş insanı ve spor yöneticisi. Mevcut Galatasaray Başkanı. Galatasaray Lisesi ve İTÜ Makina Mühendisliği mezunudur. 1974 yılından beri otomotiv sektöründe faaliyet gösteren Özbek, 1988 yılından beri ise turizm sektöründe Nippon ve Point Hotel zincirleriyle İstanbul ve Ankara'da, Kimeros ve Mabiche otelleriyle de Antalya'da hem yatırımcı hem de işletmeci olarak faaliyet göstermektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Dursun Özbek kimdir

25 Mart 1949 tarihinde Giresun'da dünyaya gelen Dursun Aydın Özbek, Galatasaray Lisesi'nden mezun olduktan sona İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesini 1974 yılında bitirdi. İTÜ Spor Kulübü'nde hem üniversite takımında, hem de Amatör 1. Küme'de futbol oynadı.

Dursun Aydın Özbek, 1972 yılında otomotiv sektöründe çalışmaya başladı. Kardeşi Mehmet Özbek ile birlikte Taksim'de, Talimhane'de 6 metrekarelik bir dükkanda yedek parçacılığa başladı. 1988 yılından beri de turizm sektöründe Nippon ve Point Hotel zincirleriyle İstanbul'da, Antalya'da Kirneros ve Mabiche otelleri ile hem yatırımcı hem de işletmeci olarak iş hayatına devam etmektedir.

Dursun Aydın Özbek, 2011 yılında Galatasaray'ın başkanı Ünal Aysal'ın kadrosunda yer aldı, ama kısa bir süre sonra kendi isteğiyle görevi bıraktı. 2014 yılında 25 Ekim 2014 tarihinde Duygun Yarsuvat Galatasaray başkanı seçildikten sonra Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu'na seçildi ve başkan yardımcısı oldu.

23 Mayıs 2015 tarihinde yapılan Galatasaray Spor Kulübü Olağan Seçim Genel Kurul Toplantısındaki seçimde eski başkan Duygun Yarsuvat'ın desteklediği Dursun Aydın Özbek Galatasaray'ın 36. Başkanı olarak seçildi.

11 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilen Olağanüstü Seçim Genel Kurulu’nda oyların 2208’ini alan Dursun Aydın Özbek, Galatasaray’ın yeni başkanı oldu.

Fransızca ve İngilizce bilen Dursun Aydın Özbek, evlidir ve 2 çocuğu vardır

 

Dursun Özbek ne iş yapar

Kardeşi Mehmet Özbek ile birlikte Taksim'de, Talimhane'de 6 metrekarelik bir dükkanda yedek parçacılığa başladı. 1988 yılından beri de turizm sektöründe Nippon ve Point Hotel zincirleriyle İstanbul'da, Antalya'da Kirneros ve Mabiche otelleri ile hem yatırımcı hem de işletmeci olarak iş hayatına devam etmektedir.ir.

Sportif Başarılar

Aşağıdaki tablolarda Özbek döneminde, Galatasaray'ın Futbol ve Basketbol şubelerinin genel tabloları gösterilmektedir.

Dursun Özbek mal varlığı

Dursun Özbek mal varlıkları olarak çok fazla yatırımları olduğundan oldukça geniş bir liste saymak mümkün. Dursun Özbek daha çok sahip olduğu otel zincirleri ile bilinmektedir. Yöneticilik yaptığı bu oteller oldukça sevilen ve tercih edilen otellerdir.

İşletmecilik yapmadan önce yaptığı ilk iş ,Dursun Özbek tarafından aktarılan bilgiye göre, 6 metrekarelik bir bir dükkanda kardeşi ile yaptığı araba yedek parça işidir. Bu işi 1974 yılında mezun olduğu İstanbul Teknik Üniversitesinde okurken yapmıştır. Ardından 1988 yılında günümüzde çok büyük olan Nippon ve Point Hotel zincirlerinin ilk adımlarını atarak turizm sektöründe işletmecilik yapmaya başlamıştır.

Sahip olduğu Nippon ve Point Hotel zinciri İstanbul’da, Kimeros ve Mabiche otel zincirleri ise aktif olarak Antalya’da hizmet vermektedir.

İşletmecilik yönü çok bilinse de Dursun Özbek pek çok alanda yatırım yapmış bir iş insanıdır. Sahip olduğu pek çok menkul olduğu bilinse de bunların net bir bilgisi yoktur.

Son zamanlarında en çok bahsedilen yönü ise Galatasaray Spor Kulübü başkanı oluşudur. Net olarak akan para miktarını Galatasaray Spor Kulübü için 9,5 milyar dolar yapacağını duyuran ve seçim vaatlerinde buna çokça dikkat çekmiştir. Son yaptığı açıklamalarda güncel olarak Galatasaray Spor Kulübü için 35 milyon dolar harcandığını duyurdu.

Bakmadan Geçme