Edirne'deki 'tiny house'lar Neden Kaldırılıyor?

Edirne'nin Saros Körfezi'nde tarım arazilerinin üzerine kurulan 'tiny house'lar valilik kararı ile çok sayıda jandarma ekibinin bölgede önlem almasıyla kaldırılıyor.

Son günlerde sosyal medyadan gördüğümüz Edirne'deki tiny house'ların kaldırılması çok konuşulmuştu.

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Danışment köyünde bulunan 19 dönüm tarım arazisinin üzerinde kurulan yaklaşık 30 "tiny house"  Edirne Valisi Yunus Sezer’in talimatıyla kaldırılmak istendi.

Edirne'deki 'tiny house'lar Neden Kaldırılıyor?

Bu kararın ardından yapı sahipleri, "tiny house"lardan çıkmak istemeyince bölgeye çok sayıda jandarma ve İl Özel İdaresi ekibi sevk edildi.

Edirne İdare Mahkemesi "tiny house"ların inşa edilen ilavelerle konut niteliği kazandığı kararlaştırıldı. Edirne Valiliği de tarım alanlarının korunması çerçevesinde bu yapıların kaldırılması gerektiğine dair sahiplerini uyardı.

TİNY HOUSE SAHİPLERİ TEPKİ GÖSTERDİ

İl Özel İdaresi ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Danişment köyündeki tiny house'ların bulunduğu tarlaya gitti. Jandarma ekiplerine zorluk çıkaran tiny house sahipleri, araziye giden yolları araçlarıyla kapatıp hem jandarma hem de İl Özel İdare ekiplerinin tarlaya ulaşmasını engelledi.

Edirne'deki 'tiny house'lar Neden Kaldırılıyor?

Araçlarını çekmeyeceklerini ifade eden "tiny house" sahipleri çok masraf yaptıklarını ve her bir yer için yaklaşık 2 milyon lira harcama yaptıklarını gerekçe göstererek yapılarının kaldırılmasını istemediler.

Yapı sahiplerini ikna edemeyen ekipler, iş makineleriyle yeni yol açarak tiny house'ların bulunduğu alana ulaştı.

İş makineleriyle açılan yoldan araziye ulaşan ekipler, bazı "tiny house"ları vinç yardımıyla yerinden alarak, başka alana götürdü.

Bakmadan Geçme