Ehliyet almak artık daha pahalı

Türkiye genelinde en çok kullanılan ehliyet sınıfı olan B sınıfı adına sürücü kursları ve harç ücretleri güncellendi. Yeni dönemde sürücü kursları 20.000 TL'ye kadar ücret talep edecek.

B sınıfı ehliyet için kurs ve harç ücretleri artırıldı. Yeni dönemde B sınıfı ehliyet almanın ücreti 20.000 TL’yi bulacak. İşte konuyla ilgili tüm detaylar…

Ehliyete zam yapıldı


Yılbaşı ile birlikte alınan ücretlerde bir artış söz konusu olmuştu. Yeniden değerleme oranı kapsamı içerisinde değerli kağıtlar üzerinden %58 oranında bir artış ile zam haberleri paylaşıldı. Türkiye genelinde en çok kullanılan ehliyet sınıfı olan B sınıfı adına sürücü kursları ve harç ücretleri güncellendi. Yeni dönemde sürücü kursları 20.000 TL’ye kadar ücret talep edecek.

Ehliyet almanın bedeli 20.000 TL olacak


Sürücü adayları yeni ehliyet ücretlerini araştırmaya başladı. Valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü ve de sürücü kursları ehliyet almak isteyen sürücü adayları adına yeni ücretleri tahsil ediyordu. 2024 yılı için ehliyet sahibi olmak isteyen vatandaşlar bulunmuş oldukları illerdeki sürücü kurslarına başvurup ortalama 20.000 TL tutarında bir ödeme yapacak.

Sürücü belgesi harcı arttı


2024 yılı için sürücü belgesi harç oranı da artırıldı. B sınıfı sürücü belgesi adına 3945 TL’lik bir harç tutarı ödenecek. B sınıfı ehliyet almak için ise 18 yaşının doldurulması, sağlık raporu alınması ve sürücü belgesi sınavına girilmesi şartları aranıyor.

B sınıfı ehliyet almak adına ise gereken belgeler; nüfus cüzdan fotokopisi, mezuniyet belgesi, sağlık raporu, sürücü belgesi için ödenen harç ücreti ve iki adet vesikalık fotoğraf olarak sıralanıyor. B sınıfı ehliyet ile otomobil, kamyonet ve römork taşıyabilen tarım araçları kullanılabiliyor. B sınıfı ehliyet on yıl süreyle geçerli sahip olup bu süre sonunda sürücülerin ehliyetlerini yenilemeleri gerekiyor.

Paylaşılan zam ve güncel ücretler 2024 yılına girilmesi ile birlikte uygulanmaya başlandı. Sürücü kursları bu tutarlar üzerinden ücretleri tahsil ediyor. Ehliyet almak ise ortalama 2-3 ay sürüyor. Sürücüler öncelikle gereken belgelerin toplanmasının ardından yazılı sınava giriyor. Yazılı sınavın ardından yetenek sınavını da geçen sürücüler sürücü belgesi almaya hak kazanabiliyor.

Bakmadan Geçme