• Haberler
  • Gündem
  • EK ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK, BELLİ OLDU

EK ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK, BELLİ OLDU

Milyonlarca emeklinin beklediği ek zamma ilişkin çalışmalarda sona gelindi.

Milyonlarca SSK, Bağkur ve tarım emeklisinin beklediği emekliye ek zamla ilgili beklenen açıklamayı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Uygulamaya aldığımız en düşük emekli maaşını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz." diyerek duyurdu.

Ocak ayında açıklanan enflasyon rakamlarına göre SSK, Bağ-Kur ve tarım emeklilerine yüzde 37.57 oranında zam yapılmıştı. Ayrıca en düşük emekli maaşına da yüzde 33 oranında zam yapılarak 7500 liradan 10 bin liraya yükseltilmesi kararlaştırılmıştı. Peki, emekliye ek zam meclisten geçti mi? SSK-Bağkur emekliye ek zam ne zaman verilecek? Emekli maaş farkı ne zaman yatacak? İşte emekiye ek zam 2024 detayları...

EMEKLİ ZAMMI MECLİSTE KABUL EDİLDİ Mİ?

En düşük emekli aylığının 10 bin liraya yükseltilmesi ile SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına 5 puan artış içeren kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

EMEKLİ MAAŞ FARKI NE ZAMAN YATACAK?

SSK'lı emekliler her ayın 17-26'sı arasında, Bağ-Kur'lular ise her ayın 25-28 arasında emekli maaşını çekebiliyorlar. Bu tarihlere zam düzenlemesi yetişmezse zam farkının ayrıca yatırılması için tarih belirlenmesi bekleniyor.

Bakmadan Geçme