• Haberler
  • Gündem
  • Elektriğe Büyük Zam! 1 Temmuz İtibariyle Geçerli Olacak

Elektriğe Büyük Zam! 1 Temmuz İtibariyle Geçerli Olacak

1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre, mesken aboneleri için elektrik fiyatları yüzde 38 oranında zamlandı.

Enerji üretim maliyetlerindeki artışlar, Türkiye genelinde elektrik fiyatlarına önemli derecede yansımış durumda. İşte yapılan düzenlemelere göre:

MESKENLERE YÜZDE 38 ZAM

Mesken aboneleri için elektrik fiyatlarına %38 oranında zam yapıldı. Bu zam, 100 kWh elektrik tüketimi olan bir mesken için aylık faturayı 207,23 TL'ye yükseltti.

TARIMSAL ALANA YÜZDE 30 ZAM

Tarımsal faaliyetlerde kullanılan elektrik fiyatlarına %30 oranında zam yapıldı. Bu artış, tarımsal üretim maliyetlerini doğrudan etkileyecek.

KAMU VE ÖZEL SEKTÖRE ZAM

Kamu ve Özel Hizmetler: Kamu ve özel hizmetler sektöründe ise elektrik fiyatlarına iki kademeli bir zam uygulandı. Düşük kademede %38, yüksek kademede ise %20 oranında artış gerçekleştirildi. Bu durum, kamu hizmetleri ve özel sektör kuruluşlarının enerji maliyetlerini artıracak.

1 TEMMUZ İTİBARİYE GEÇERLİ OLACAK

Yeni tarifeler 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak. EPDK'nın açıklamasına göre, bu zam kararlarının enerji üretim maliyetlerindeki artışlar nedeniyle kaçınılmaz olduğu vurgulanmıştır. Bu durum, tüketiciler ve işletmeler için elektrik faturalarında artış olarak hissedilecek ek bir mali yük anlamına gelmektedir.

Bakmadan Geçme