Emekliye Seyyanen 'Yerel Seçim Zammı' Geliyor

31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesinde emeklilerin tamamına 4 ila 8 bin TL arasında seyyanen zam yapılacağı iddiaları emeklileri heyecanlandırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta kabine toplantısı sonrasında açıkladığı emekli maaşlarıyla ilgili tartışmalar dinmek bilmiyor. 
Yapılan düzenlemeyle en düşük emekli maaşı 10 bin TL’ye yükseltilirken milyonlarca emekli de muhalefet partileri de yapılan düzenlemeden memnun değil.


Özellikle emekliler en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi yönüde taleplerde bulunurken, muhalefet partileri geçmiş dönemdeki emekli ve asgari ücret arasındaki farka dikkat çekerek aynı oranda zam yapılması halinde emekli maaşlarının 25 bin lira seviyelerine yükselmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Tüm Emeklilere 4 ila 8 Bin TL Seyyanen Zam

Emekli maaşlarındaki bu memnuniyetsizlik iktidarın ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da dikkatini çekiyor.
Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada 2024 yılını emekli yılı ilan ettiklerini ve şartların iyileştirilmesi için gerekli adımları atmaktan geri durmayacaklarını açıklamıştı.


Tüm bu gelişmelerin ardından 31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesi emekli maaşlarının yeniden masaya yatırılacağı ve emeklilerin tamamına 4 bin TL ile 8 bin TL arasında zam yapılabileceği iddiaları emeklileri heyecanlandırdı.

BAHÇELİ 7 BİN TL TALEP ETTİ

MHP genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Emeklilereverilen zammın yetersiz olduğunu bu nedenle bir seferliğine mahsus 7 Bin TL ödenmesi gerektiğini maliye bakanlığına iletmiş olumsuz sonuç alınca da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a konuyu ilettiği belirtilmişti. 

Bakmadan Geçme