• Haberler
  • Spor
  • Emrecan Terzi Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli?

Emrecan Terzi Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli?

Emrecan Terzi Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli?.. Süper Lig'de Trabzonspor derbisinde maça ikini yarıda giren Emrecan Terzi merak edilen isimlerden oluyor.

Serkan Emrecan Terzi (d. 5 Ocak 2004), profesyonel futbolcu. Sol bek mevkiinde forma giymektedir. Süper Lig ekibi Beşiktaş forması giymektedir.

Futbola 19 Mart 2014 tarihinde Altınova Belediyespor kulübünde başladı.

Emrecan Terzi 17 Şubat 2017 tarihinde Beşiktaş altyapısında transfer oldu. Alt yapının çeşitli kategorilerden futbol oynadıktan sonra 18 Mart 2022 tarihinde Beşiktaş ile profesyonel sözleşme imzaladı.

Emrecan Terzi, 12 Ocak 2023 tarihinde Karacabey Belediyespor' kiralık olarak verildi.

Emrecan Terzi, Karacabey Belediyespor'da yarım sezon futbol oynadıktan sonra Beşiktaş'a geri döndü.

İlk resmi maçına 14 Aralık 2023 tarihinde UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubunda oynanan ve Beşiktaş'ın 2-0 kazandığı Lugano-Beşiktaş maçında ilk 11 de çıktı. Lugano maçının 88. dakikasında Beşiktaş'daki ilk golünü attı.

İLGİNÇ TRANSFER HİKAYESİ!

Lugano maçında ilk kez Beşiktaş forması giyen ve attığı golle adından söz ettiren genç sol bel Emrecan Terzi'nin, siyah beyazlı takıma sadece bir eşofman karşılığında transfer olduğu öğrenildi.

Fanatik Gazetesi'nin haberine göre; 2016-17 sezonunda o dönem Beşiktaş Şef Scout'u olarak görev yapan Caner Kaya tarafından Altınova ile Nilüfer arasında oynanan U14 maçında keşfedilen Emrecan, o sezonunun ara transfer döneminde Beşiktaş'a kazandırıldı.

Caner Kaya'nın, dönemin Altınova Başkanı Doğan Albayrak'la Emrecan Terzi transferi için bir Beşiktaş eşofmanı karşılığında anlaştığı öne sürüldü.

Bir eşofmanla Beşiktaş bünyesine kazandırılan Emrecan, Lugano'ya attığı golle kariyerinde önemli bir adım attı.

Lugano zaferi sonrası konuşan Emrecan, "Çocukluğumdan beri hayalini kurduğum bir andı. Ben bunu kendi sahamızda atmayı hayal etmiştim ama buraya nasip oldu. Forma şansı geldikçe elimden gelenin daha iyisini yapmaya çalışacağım" ifadelerini kullanmıştı.

Bakmadan Geçme