En Yaşlı ve En Genç Hacı Adayları Belli Oldu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklarda bulunan en yaşlı ve en genç Türk hacı adaylarıyla bir araya geldi.

Mekke'de koordinasyon merkezi olarak kullanılan otelde gerçekleşen buluşmada, Erbaş 98 yaşındaki Ayşe Kızıldağ ile Ahmet-Emine Aydınlı Demir çifti ve 3 aylık bebekleri Baybars ile buluştu.

EN BÜYÜK VE EN KÜÇÜK HACI ADAYI BELLİ OLDU

2024 yılının en küçük ve en büyük hacı adaylarıyla buluşmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Erbaş, bu buluşmaları her hac döneminde gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Allah'tan Ayşe Kızıldağ'ın hacının mebrur olmasını dileyen Erbaş, 3 aylık Baybars'ın da kutsal mekanların havasını teneffüs etme şansı bulduğunu belirtti.

Baybars'ın hayırlı bir hayat geçirmesi temennisinde bulunan Erbaş, "Bütün hacılarımızın en güzel şekilde hac vazifelerini yapıp yuvalarına dönmelerini Cenabıhak'tan niyaz ediyorum," dedi.

HİZMETLERDEN MEMNUN KALDILAR

11 çocuğu olan 98 yaşındaki Ayşe Kızıldağ'ın 14 yıl bekledikten sonra bu yıl kurada çıktığını, oğlu ve gelini ile kutsal topraklara geldiğini belirten Erbaş, Kızıldağ'a "Diyanet İşleri Başkanlığımızın hizmetlerinden memnun musun?" diye sordu. Kızıldağ, "Çok memnunum," yanıtını verdi. Erbaş da, "Hepimiz hacı adaylarımızın hizmetindeyiz," dedi.

Baybars bebeğin babası Ahmet Demir ise hac hizmetinin büyük bir organizasyon gerektirdiğini burada gördüklerini belirterek, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın sürekli işleyen bir sistemi var. Emeği geçen tüm görevlilere canı gönülden teşekkür ediyoruz," ifadelerini kullandı. Demir, "İlk çocuğumuz doğduğu zaman yazılmıştık. 12 senenin ardından Baybars'ın doğumunun ardından hac bize nasip oldu," diye konuştu.

Ziyaret anısına 3 aylık Baybars bebeğe altın takan Erbaş, Ayşe Kızıldağ'a ise seccade hediye etti.

Bakmadan Geçme