• Haberler
  • Gündem
  • Erdoğan'ın Başdanışmanı Saral'dan Kadir Has Üniversitesi'nde Mescide Ayakkabıyla Girilmesine Tepki

Erdoğan'ın Başdanışmanı Saral'dan Kadir Has Üniversitesi'nde Mescide Ayakkabıyla Girilmesine Tepki

Kadir Has Üniversitesi'nde mescide ayakkabıyla girilmesi olayı giderek büyüyor. Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Oktay Saral'da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla yaşananlara tepki gösterdi.

Kadir Has Üniversitesinde kadın akademisyenle öğrenciler arasında başlayan mescide ayakkabıyla girme tartışması giderek büyüyor. Sivil toplum kuruluşlarının ardından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyesi Oktay Saral da olaya tepki gösterdi.

Açıklamasında olaya karışan öğrencilere de uyarılarda bulunan Saral, mescide ayakkabıyla giren akademisyene de ağır eleştirilerde bulundu.

İslam’a ve Müslümanlığa Olan Tahammülsüzlük

Saral, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Gençler; İslam ‘komşuluk hakkını’ da gözetir. Müslüman örnek olmak zorundadır. Önce bu hakkı gözeterek ayakkabıları ayakkabılığa koymalısınız. Makul bir sebepten kullanamıyorsanız o ayrı… Ve eğitimi yalnız teoride almış, ahlakı geçtim, etik değerlerden de yoksun hanımefendi; bu davranışınızla, İslam’a ve Müslümanlığa olan tahammülsüzlüğünüzü gösteriyorsunuz. 28 Şubat zihniyetinin günümüz hali bu. Mescit mi ibadethane mi diye bir şeyler zırvalamışsınız. Müslümanların da ibadet ettiği alana, tüm ikazlara rağmen ayakkabılar ile girmek anca sizin gibi İslamofobiklerin yapacağı bir davranıştır. Üniversitelerimizin bir an önce bu problemli zihniyetlerden temizlenmesi gerekir.

Kadir Has Üniversitesi’nde Ne Olmuştu?

Üniversitede hoca olduğu ifade edilen kadın, içerisinde halı serili olan ve ibadet yapılan mescide ayakkabılarıyla girmiş, bir grup erkek öğrencinin uyarılarına rağmen mescitten çıkmama konusunda ısrarcı olarak öğrencilerle tartışma yaşamıştı. Olayı kayda alan öğrenciler kanuni haklarını arayacaklarını belirtmişti.

Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasıyla birlikte akademisyene ve üniversiteye tepkiler gelmeye başlamıştı.

Bakmadan Geçme