• Haberler
  • Siyaset
  • Erdoğan: Terörle ülke siyasetinin şekillendirildiği eski Türkiye geride kaldı

Erdoğan: Terörle ülke siyasetinin şekillendirildiği eski Türkiye geride kaldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sabiha Gökçen 2. Pisti’nin açılış töreninde konuştu.
İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları: , “Ortaya hiçbir eser koyamayanlar, vizyoner devlet adamlarına sürekli engel çıkardılar. 2002 yılında ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendiğimizde biz de benzer sabotaj girişimleriyle karşılaştık. Merhum Özal’ın projelerini hakim bırakmak için hangi söylemlerde bulundularsa aynısını kat be kat bize yaptılar. Parayı betona, yola, köprüye, tünele ne gerek var dediler. 
Öyle zamanlar oldu ki uçak inmeyen yere hava limanı inşa ettiler dediler.
Arşivlere baktığınızda başta hava limanlarımız olmak üzere bu çapsızlığın izlerini muhakkak görürsünüz. Sadece seçim skandallarının değil icraat düşmanlığının da tarihidir. 
Yapılan işe takoz koymak, milletin hayrına olan her projeye çamur atmak CHP ve siyasi akrabalarının milli sporudur. Tarih bizi haklı, onları ise haksız çıkarmıştır. Dile getirdikleri eleştirilerin tamamen kötü niyetli olduğu zamanla anlaşılmıştır. Bunun en somuz örneği de 2. Pistini açtığımız Sabiha Gökçen Havaalanıdır. 
Engellemek için sokak terörüne başvurdukları İstanbul Hava limanı Avrupa’nın en iyi hava limanı arasında gösteriliyor. Daha geçen hafta bu hava limanımız 5 ödül birden aldı. Aynı durum çamur attıkları diğer yatırımlarımız için de geçerlidir. 


70 YILDA PEK ÇOK ŞEY DEĞİŞTİ CHP’NİN DAVRANIŞI DEĞİŞMEDİ


CHP zihniyetinin gereksiz dediği, ne gerek var dediği ne kadar yatırım varsa hepsi misyonunu fazlasıyla yerine getirmiş, bir müddet sonra yetersiz kalmaya başlamıştır. 70 yılda pek çok şey değişmiş ama bunların halka yönelik mütekebbir davranışlarında hiç bir değişiklik yoktur. 
İş yerine laf üretenlerden ülkeye hayır gelmez. 
Son 21 yılı iktidarda olmak üzere 40 yıllık siyasetimizin amacı aziz milletimize hizmet edebilmektir. Kefenimizi giyerek yola çıktığımız bu yolda Hak’tan ve Halktan başka hiçbir güç tanımıyoruz.
Bu güne kadar diklenmedik ama her zaman dik durduk. Bakılara, emperyalist güçlerin karanlık senaryolarına eyvallah etmedik. Darbecisinden, teröristine kadar milletin muazzez iradesine saldıranların heveslerini kursaklarında bıraktık.
Gözlerimizi hedeflerimizden bir an olsun ayırmayacağız. Kandil ve Suriye’deki terör baronlarının yularını ellerinde tutanların bizi yolumuzdan alı koymasına müsaade etmeyeceğiz.

MİLLETİMİZİ BÖLME HESAPLARININ RAF ÖMRÜ SONA ERDİ


Terörle ülke siyasetinin şekillendirildiği eski Türkiye artık geride kalmıştır. Terör saldırıları ile milletimizi bölme hesaplarının raf ömrü sona ermiştir. Aramıza nifak sokulmasına kesinlikle izin vermeyiz. Her kim kalleşlerin eylemlerini kendine siper ederek birliğimize, beraberliğimize saldırıyorsa terörün amaçlarına hizmet ediyor demektir. Bil hassa gençlerimizin dikkatli olmalarını, provokatörlere itibar etmemelerini bekliyoruz. 


21 YILDA HER ŞEYİ DENEDİNİZ YOLUMUZA SET ÇEKEMEDİNİZ


Son 21 yılda her şeyi denediniz fakat bizim kutlu yolculuğumuza set çekemediniz. Türkiye yüzyılının inşasına engel olamayacaksınız. Son 21 yılda defalarca hüsrana uğradınız, bir kez daha rezil olmaktan kurtulamayacaksınız. Şunu hiçbir zaman unutmayın, ömrümüz yettiği sürece aziz milletimizin desteği bizimle olduğu müddetçe sizinle mücadele etmeyi sürdüreceğiz. 
 

Bakmadan Geçme