• Haberler
  • Gündem
  • Erdoğan: Türkiye Terörle Mücadelede İran'ın Yanında

Erdoğan: Türkiye Terörle Mücadelede İran'ın Yanında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile yaptığı görüşmenin ardından açıklama yaptı. Bölgedeki yaşanan son gelişmeler hakkında konuşan Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları için de konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması şöyle:

"Kirman'da 3 Ocak'ta meydana gelen menfur terör saldırısını bir kez daha lanetliyorum. Türkiye'nin terörle mücadelede İran'ın yanında olduğunu bir kez daha tekrarlıyorum.

Konsey toplantımız kapsamında aldığımız kararların bölgemizin istikrarı için önem taşıdığına inanıyoruz. Gazze ve işgal edilmiş Filistin toprakları başta olmak üzere İsrail saldırılarını ele aldık.

BÖLGEDE GÜVENLİĞİ BOZACAK ADIMLARDAN UZAK DURULMALI!

Bölgemizin güvenliğini ve istikrarını daha fazla tehdit edecek adımlardan sakınılmasının önemi üzerinde mutabık kaldık.

Ülkelerimizin ve bölgemizin güvenliğini hedef alan PKK/PYD/YPG ve PJAK'a karşı işbirliğimizin daha da güçlendirilmesinin önemine değindik.​

Birçok konuda görüş alışverişinde bulunduk. 30 milyar dolar ticaret hedefi bağlamında ilerleme kaydettik. Bu kulvarda daha hızlı koşmamız gerektiğinin farkındayız.

10 YENİ ANLAŞMAYA İMZA ATILDI!

Terörle mücadelede İran'ın desteğinin artarak devam etmesi gerektiğini bir kez daha vurguladık. 10 yeni anlaşmaya imza attık.

Değerli kardeşim Reisi ile Filistin, Suriye, Irak, Afganistan ve Güney Kafkasya'da yaşananları görüştük. Filistin meselesi Türkiye ve İran'ın odağında yer alıyor.

Gazzeli kardeşlerimizin güvenliğini ve refahını temin etmeye yönelik bakanlarımız gayretlerini sürdürdüler. 30 bin tondan fazla insanı yardım malzemesi gönderdik.

İsrail'in Gazze'ye insanlık dışı saldırılarının son bulması, adil ve kalıcı barışın tesisine yönelik ivedi adımlar atılması ihtiyacını ele aldık.

Bakmadan Geçme