• Haberler
  • TV
  • Erhan Çavdaroğlu Kimdir? Nerelidir?

Erhan Çavdaroğlu Kimdir? Nerelidir?

Pelin Çiftle Gündem Ötesi Programının konuğu askeri tarihçi Erhan Çavdaroğlu Kimdir? Erhan Çavdaroğlu'nun mesleği nedir? nerelidir?

TRT1'de yayınlanan Pelin çifte gündem ötesi programına katılan askeri tarihçi Erhan Çavdaroğlu'nun kim olduğu merak konusu oldu.

Tam adı Burhan Erhan Çavdaroğlu'dur. 

Erhan çavdaroğlu Kimdir? 

KLASİK OSMANLI HARP USULÜNDE SÜVARİ TALİMİ; FURUSİYELER ÜZERİNDEN BİR İNCELEME aslı eserin yazarı olan Erhan Çavdaroğlu askeri tarihçi olarak bilinmektedir. 

Lisans öğrenimimden bu yana, Yeni ve Yakınçağ Osmanlı Askeri tarihi ile ilgili çalışmalar yürütmekteyim. Yüksek Lisansımı ise, Yeniçağ Osmanlı Askerî Tarihi Savaş Usulleri ve Silahları üzerine yaptım.

Osmanlı Harp Usulleri, Osmanlı üniforma, tarihi kıyafet ve silahları üzerine çalışmalar yapıyorum. Bu süreç içerisinde TRT Dijital kanalı olan TABİİ'ye çekilen Mahsusa:Trablus dizisinin kostüm ve sanat danışman asistanlığını, akabinde OGM yapımın Star TV için çektiği Yüzyıllık Mucize dizisinin askerî kıyafet danışmanlığını yaptım.

Evrensel Film'in çektiği Zaferin Rengi filminin askerî danışmanlığını, Depo Yapım'ın çektiği Ziraat Bankası 100. Yıl ve BOYNER Grup'un 29 Ekim reklam filmlerinin üniforma ve askerî danışmanlığını yaptım. Yine Film Hakika tarafından MESS Sendikası için çekilen 100. Yıl Reklam Filminin üniforma danışmanlığını yaptım. Şu an Tarih TV'de Harp Günlükleri programının moderatörlüğünü yapmaktayım.

Bakmadan Geçme