Ersin Nazif Gürdoğan Kimdir?

Ersin Nazif Gürdoğan Kimdir? Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan Kimdir? Ak Parti Kurucusu Ersin Nazif Gürdoğan Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşında Öldü?

Gürdoğan, 1967 yılında İTÜ Makina mühendisliği bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde tamamladıktan sonra, Devlet Planlama Teşkilatında 1968 ve 1972 yılları arasında proje değerlendirme uzmanı olarak görev aldı. Bu dönemde bir yıl İngiltere'de kaldı. 1972 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesinde asistan olarak akademik çalışmalarına başladıktan sonra, 1975 yılında Atatürk Ünİversitesinde Üretim Yönetimi üzerine doktorasını tamamladı. 1981 yılından 1984 yılına kadar Suudi Arabistan, Kral Abdülaziz Üniversitesinde öğretim üyeliği yaptı. 1987 yılında doçentliğe yükselen Gürdoğan, 1994 yılında ise profesör oldu.

1976-1990 yılları arasında çıkan aylık edebiyat dergisi Mavera'nın kurucularından birisi olan Gürdoğan 2001 yılında kurulan Adelet ve Kalkınma Partisinin kurucu üyeleri arasında yer aldı. 2024'teki ölümüne kadar Maltepe Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi öğretim üyeliğine devam etmekteydi. Türkiye Yazarlar Birliği tarafından Teknolojinin Ötesi kitabı ile Fikir ödülü, Zamanı Aşan Şehirler kitabı ile de Gezi ödülüne layık görülen Gürdoğan, son olarak 2020 yılında Mehmet Akif İnan Vakfı, Kültür Edebiyat ve Medeniyet Ödülü ve aynı yıl Üsküdar Üniversitesi Yüksek İnsani Değer Ödülünü almıştır. Eserlerinden, Kültür ve Sanayileşme, Kirlenmenin Boyutları kitapları ile, kirlenmenin ekonomik, çevresel ve kültürel etkilerini incelemiştir. Görünmeyen Üniversite kitabı ise İslam âlimi Mehmed Zahid Kotku’ya dairdir.

Ersin Nazif Gürdoğan 20 Ağustos 2024'te İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 79 yaşında öldü.

Bakmadan Geçme