• Haberler
  • Spor
  • EURO 2024'te İkinci Çeyrek Finalist Almanya Oldu

EURO 2024'te İkinci Çeyrek Finalist Almanya Oldu

EURO 2024 son 16 turu çeyrek final maçında Almanya ile Danimarka karşı karşıya geldi. Müsabakayı Almanya 2-0 kazanarak İsviçre'nin ardından çeyrek finale yükselen ikinci takım oldu.

EURO 2024 son 16 turu çeyrek final maçında Almanya ile Danimarka kozlarını paylaştı. Toplamda 3 golün ofsayt gerekçesiyle VAR'dan döndüğü karşılaşmayı Almanya 2-0 kazanarak çeyrek finale çıkan ikinci takım olmayı başardı.

Almanya'nın Türk asıllı yıldızlarından İlkay Gündoğan ilk 11'de başladığı maçta 65 dakika forma giyerken, Emre Can, 64. dakikada Robert Andrich'in yerine oyuna girdi.

Almanya'nın BVB Dortmund Stadı'nda oynanan karşılaşmada ev sahibine turu getiren goller 54. dakikada penaltıdan Kai Havertz ile 68. dakikada Jamal Musiala'dan geldi. 

Almanya - Danimarka arasında oynanan çeyrek finale yükselme maçı müthiş bir heyecana sahne oldu. Almanya, yakaladığı net pozisyonlarda Kasper Schmeichel'ı, Danimarka'da yakaladığı fırsatlarda Manuel Neuer'i geçmeyi başaramadı. 

Panzerlerin 4. dakikada Nico Schlotterbeck, 90. dakikada da Florian Wirtz, Vikinglerin de 48. dakikada Joachim Andersen ile bulduğu gol VAR uygulamasının ardından iptal edildi. 

Öte yandan heyecan dozu yüksek maç, şiddetli yağış nedeniyle durdu. Maçın İngiliz hakemi Michael Oliver, 35. dakikasında oyunu durduru ve oyuncuları saha kenarına davet etti. Bir süre yedek kulübelerinin önünde bekleyen hakem ekibi ve futbolcular, yağışın daha da şiddetlenmesi nedeniyle soyunma odasına gitti. Oliver, yağışın azalmasının ardından yaklaşık 25 dakika sonra tekrar oyuncularla sahaya geldi ve karşılaşma yeniden başladı.

İlk yarısı golsüz tamamlanan maçın 50. dakikasında Almanya'dan David Raum'un ceza sahası içine yaptığı ortaya Joachim Andersen elle müdahalesi sonrası maçın hakemi Michael Oliver, VAR incelemesinin ardından penaltı kararı verdi. 54. dakikada beyaz noktanın başına geçen Kai Havertz, toğu ağlarla buluşturdu.

Bu dakikadan sonra Danimarka, beraberlik golü için Almanya kalesine yüklendi ancak aradığı golü bulamadı. Ev sahibi ise, rakibinin verdiği açıkları iyi değerlendirdi ve 68. dakikada Jamal Musiala ile farkı ikiye çıkardı. Heyecanın ve pozisyonların bol olduğu maçın kalan bölümde bölümünde başka gol olmayınca Almanya karşılaşmadan 2-0 galip ayrılarak son 8 takım arasına kaldı.

Almanya'nın çeyrek finaldeki rakibi İspanya - Gürcistan eşleşmesinin galibi olacak.

29 KEZ KARŞI KARŞIYA GELDİLER

Almanya ile Danimarka, bu zamana kadar 29. kez karşı karşıya geldi. İki ülke arasında 29 maçta Almanya'nın üstünlüğü bulunuyor.

Almanya bu süreçte 16 galibiyet alırken, 8 kez sahadan boynu bükük ayrıldı. 5 mücadele ise beraberlikle sonuçlandı.

Almanya'nın 57 golüne Danimarka 38 golle yanıt verdi.

Bakmadan Geçme