• Haberler
  • Gündem
  • Evde Sucuk Nasıl Yapılır? Hangi Baharatlar Kullanılır? Lezzetli Ev Sucuğunun Sırrı Nedir?

Evde Sucuk Nasıl Yapılır? Hangi Baharatlar Kullanılır? Lezzetli Ev Sucuğunun Sırrı Nedir?

Türkiye genelinde kurban etleri sucuk olmaya başladı. Peki evde sucuk nasıl yapılır? Lezzetli ev sucuğu nasıl yapılır? Sucuk yaparken hangi baharattan ne kadar kullanılmalıdır? Sorularının cevabı da merak konusu oldu. Ben sucuk yapıyorum ama kıvamını tutturamıyorum diyorsanız bu haber tam size göre... İşte lezzetli sucuğun sırları

Türkiye genelinde on binlerce kişi kurbanlarını keserek ibadetlerini yerine getirdi. Kesilen hayvanların etleri ise değerlendirilmeye başlandı.

Kurban etlerinin bir kısmı ihtiyaç sahiplerine dağıtılıp bir kısmı da kavurma ve kıyma olarak ayrıldıktan sonra geri kalan kısmı ise sucuk olarak değerlendiriliyor.

Sucuk kültürü daha çok Kayseri ve Afyon ile özdeşleşmiş olsa da kurban bayramında Türkiye'nin hemen her yerinde kurban etleriyle sucuk yapılıyor.

Peki evde sucuk nasıl yapılır? Ben sucuk yapıyorum ama kıvamını tutturamıyorum diyorsanız bu haber tam size göre. 

Evde lezzetli bir sucuk yapmak istiyorsanız bunun sırrı baharatından geçiyor.

Kurban etlerinin bir bölümüyle evlerde yapılan sucuğun lezzet sırrı, kullanılan baharatların kalitesi ve oranında saklı. Kalitesiz ve göz kararıyla kullanılan baharat, sucuğun lezzetini bozuyor.

SUCUK YAPIMI İÇİN KULLANILMASI GEREKEN BAHARATLAR

Lezzetli ev sucuğu yapabilmek için 10 kilogram ete;

750 gram kırmızı biber,

200 gram karışık baharat (kimyon, karabiber, yenibahar, zencefil, tarçın, zerdeçal, karanfil),

200 gram tuz,

1 kilogram sarımsak kullanılması gerekiyor.

Tansiyon hastası olanlar veya sarımsağı çok fazla sevmeyenler daha az tuz ve sarımsak kullanabilir.

 

Bakmadan Geçme