• Haberler
  • Yaşam
  • Evde Sucuk Nasıl Yapılır? Kurban Etinden Sucuk Yapımı

Evde Sucuk Nasıl Yapılır? Kurban Etinden Sucuk Yapımı

Kurban Bayramında kesilen etleri çeşit çeşit tariflerde kullanabilirsiniz. Evde sucuk yapmak da alternatiflerden biri olabilir. Peki evde sucuk nasıl yapılır? İşte evde sucuk tarifi...

Kurban Bayramında etini değerlendirmek isteyen vatandaşlar sucuk yapmanın tarifini araştırıyor. İşte sizler evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz sucuk tarifi...

EVDE SUCUK MALZEMELERİ

  • 1 KG Kıyma
  • 10 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 3 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı acı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 4 adet kurutulmuş dana bağırsağı

Evde Sucuk Nasıl Yapılır? Kurban Etinden Sucuk Yapımı

EVDE SUCUK TARİFİ

  • Sarımsakların kabuklarını soyun. Üzerine hafif tuz ilave ederek sarımsakları püre haline getirin.
  • Tüm baharatları ve tuzu bir kabın içine alın ve iyice karıştırın.
  • Derin bir kabın içine etleri alın.
  • Üzerine dövülmüş sarımsakları ve baharat karışımını ekleyerek 20-25 dakika kadar yoğurun.
  • Ardından üzerini streç filme kapatarak buzdolabında yaklaşık 1 gün dinlendirin.
  • Ardından bir huni ya da orta kalınlıkta plastik bir boru yardımıyla hazırladığınız eti kurutulmuş dana bağırsaklarının içine doldurun. Hava kabarcıklarının oluşmamasına dikkat edin.
  • Her iki uç noktasında da boşluklar bırakın. Boşluk bıraktığınız kısımları kıvırın ve uçlarını birbirine bağlayın.
  • İşlemi tüm ete uyguladıktan sonra elde ettiğiniz sucukları kalın bir ipe dizin. Güneş alan bir yerde hava sıcaklığına bağlı olarak 3-7 gün arasında bekletin. Eğer hava kabarcıkları oluşmuşsa onları iğne batırarak söndürün.
  • Dinlenen sucuklarınızın üzerindeki tabakayı çıkararak afiyetle tüketin.

Bakmadan Geçme