Evin Demirhan Yavuz'dan gümüş madalya

Romanya'nın Bükreş kentinde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 50 kiloda Evin Demirhan Yavuz, finalde Azerbaycanlı Mariya Stadnik'e tuşla mağlup olarak gümüş madalya kazandı.

Romanya’nın Bükreş kentinde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 50 kiloda Evin Demirhan Yavuz, finalde Azerbaycanlı Mariya Stadnik'e tuşla mağlup olarak gümüş madalya kazandı.

EVİN DEMİRHAN YAVUZ KİMDİR?


2 Temmuz 1995'te Siirt'te dünyaya geldi. Güreşe 15 yaşına başladı.

Siirt dışına ilk kez çıkarak katıldığı Türkiye'deki ve uluslararası turnuvalarda madalyalar kazanan Evin’in hayat hikâyesi İnan Temelkuran ve Kristen Stevens tarafından hazırlanan Siirt'in Sırrı adlı belgesele konu olmuştur.

Haydar Yavuz ile 8 Eylül 2021 tarihinde Siirt’te, daha sonra da Kahramanmaraş’taki düğünde evlendi.


2009 yılında Türkiye Şampiyonası'na katıldı; 34 kiloda Türkiye birinciliği elde etti. Bu sonucun ardından profesyonel spor kariyeri başladı. 2010 yılında Bosna Hersek'teki Avrupa Yıldızlar Şampiyonası'na katılarak 38 kiloda birinciliği kazandı; böylece Türkiye'nin ilk "yıldız kadınlar Avrupa şampiyonu" oldu.

İlk defa 2010 yılında Yıldızlar Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 38 kiloda altın madalya kazanan Demirhan, 2021 itibarıyla kazandığı 17 madalya ile Türk kadın güreşinde Avrupa ve dünya şampiyonalarında en fazla madalya kazanan güreşçi olmuştur. Siirt Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisidir.

Bakmadan Geçme