• Haberler
  • Yerel
  • Evrensel Hafızlar Derneği İsrail'i Protesto Etti

Evrensel Hafızlar Derneği İsrail'i Protesto Etti

Konya'da, Evrensel Hafızlar Derneği üyeleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. Evrensel Hafızlar Derneği Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz basın açıklamasında bulundu.

Mevlana Meydanı'nda ikindi namazının ardından toplanan dernek üyeleri, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla sloganlar atarak bir basın açıklaması yapıldı.

ARTIK SOYKIRIMA DÖNÜŞTÜ

Evrensel Hafızlar Derneği Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz, basın açıklamasında, Filistin'de yaşanan acıların ve insanlık dramının artık telafisi olmayan boyutlara ulaştığını söyleyerek. Eşi benzeri görülmemiş bir insanlık dramı yaşandığını söyledi.

Evrensel Hafızlar Derneği İsrail'i Protesto Etti

Yılmaz, 75 yılı aşkın süredir devam eden sistematik zulmün ve katliamların artık soykırıma dönüştüğünü belirtti. Siyonistlerin her geçen gün Filistin'deki işgali genişlettiğine dikkat çeken Yılmaz, Gazze ve Kudüs başta olmak üzere Filistin'in asıl sahiplerine yönelik hak ihlallerinin devam ettiğini vurguladı.

HERKES ÜSTÜNE DÜŞEN SORUMLULUĞU YAPMALI

Gazze'nin, son saldırılarla dünyanın en büyük mezarlığına dönüşme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirten Yılmaz, İsrail'in hastanelere, sivil yerleşim yerlerine, ibadethanelere ve uluslararası yardım kuruluşlarının bulunduğu bölgelere dahi saldırdığını ifade etti.

Evrensel Hafızlar Derneği İsrail'i Protesto Etti

Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün Müslümanların ortak değeri olduğunu vurgulayan Yılmaz, bu bilincin asla kaybolmaması gerektiğini ve herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

Bakmadan Geçme