• Haberler
  • Gündem
  • Eylem Talimatlarını Ulaştıracaklardı! MİT Gerçekleştirdiği Nokta Operasyonla İzin Vermedi

Eylem Talimatlarını Ulaştıracaklardı! MİT Gerçekleştirdiği Nokta Operasyonla İzin Vermedi

Türkiye istihbaratıyla emniyet ve askeri gücüyle hain terör örgütü PKK'ya göz açtırmıyor. Arka arkaya gerçekleştirilen operasyonlarla ağır darbelerin indirildiği PKK'ya bir darbe de MİT'ten geldi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) çok önemli bir operasyona imza attı. Türk Silahlı Kuvvetleri harekat bölgelerine yönelik eylem talimatlarını içeren notları taşıdığı belirlenen PKK/KCK mensupları 'Nujiyan İsyan' kod adlı Hadice Kaya ve 'Diljin Azadi' kod adlı Heva Kivelçek, MİT'in Irak'ta gerçekleştirdiği nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

Hadice Kaya ve Heva Kivelçek'in, örgüt yöneticilerinin Hakurk’taki Türk Silahlı Kuvvetleri harekat bölgesine yönelik eylem talimatlarını içeren notları taşıdıklarını tespit eden MİT, 2 teröristi de adım adım takip etmeye başladı. Örgüt içerisindeki ajanlardan aldığı destekle iki teröristin örgüt üst yönetiminin talimatlarını aktarmak üzere gece saatlerinde harekete geçeceği bilgisine ulaşıldı.

Gerçekleştirilen takip ve izleme sonrasında acil operasyon kararı alan ve uygulamaya geçen MİT, teröristler Hadice Kaya ile Heva Kivelçek'i etkisiz hale getirdi.

ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST HADİCE KAYA KİMDİR? 

Hadice Kaya, 2015 yılında PKK/KCK saflarına katılmış ve son olarak Hakurk alanındaki harekat bölgesi mücavirinde faaliyet göstermiştir. Öte yandan, Heva Kivelçek ise 2015 yılında çocuk yaşta örgüt tarafından silah altına alınmış ve Gare'de silahlı/ideolojik eğitim almıştır. Daha sonra Avaşin bölgesinde suikast eğitimi görmüştür.

Bu operasyon, MİT'in terör örgütlerine karşı başarılı bir şekilde yürüttüğü mücadeledeki etkinliğini bir kez daha göstermiştir. Terörle mücadelede alınan bu tür önemli başarılar, Türkiye'nin terörle mücadelede kararlılığını ve yeteneklerini sergilemektedir.

Bakmadan Geçme