• Haberler
  • Gündem
  • Fahrettin Koca İstifa mı Etti? İşte Yaşananlar ve Tüm Detaylar!

Fahrettin Koca İstifa mı Etti? İşte Yaşananlar ve Tüm Detaylar!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa ettiği haberleri gündeme bomba gibi düştü. Gece saatlerinden itibaren yaşanan gelişmeler vatandaşların da kafasını karıştırdı. Peki Sağlık Bakanı Fahrettin Koca istifa etti mi? Haber nasıl ortaya çıktı? İşte tüm detaylar haberimizde...

Zaman zaman eleştirilen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa ettiği yönündeki haberler Türkiye gündemine bomba gibi düştü.

Gazeteci İsmail Saymaz ve Halk TV tarafından gündeme getirilen iddialar sonrası ilk olarak Resmi Gazete sosyal medya hesabından bir yalanlama paylaşımı yapıldı. Resmi Gazetede tarafından yapılan paylaşımda, "T.C. Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'nın görevinden affını istemesi iddiası asılsızdır. 28 Haziran 2024 tarihli ve 32586 Sayılı Resmi Gazete'de, Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında karar yoktur" ifadelerine yer verildi.

Ancak paylaşım kısa bir süre sonra kaldırıldı.

Paylaşımın kaldırılmasının ardından iddialar daha da kuvvetlenirken Fahrettin Koca veya hükümet kanadından herhangi bir resmi açıklama yapılmaması belirsizliğin devam etmesine neden oldu.

FAHRETTİN KOCA İSTİFA ETTİ Mİ? NELER YAŞANDI?

Kızılcahamam’daki kampta bazı AK Partili isimlerle tartışı iddia edilen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da müdahil olması sonrasında istifa kararı aldığı iddia edildi.

Bakan Koca’nın, AK Parti’nin Kızılcahamam Kampı’nda AK Partili isimlerin sağlık sistemine dair eleştirileri sonrası istifa kararı aldığı öne sürüldü.

Halk TV’den İsmail Saymaz’ın haberine kampta Antalya Milletvekil Tuğba Vural Çokal, özel hastanede hayatını kaybeden bir yakınını anlatarak, bakanlığın yeterli denetim yapmadığı iddiasını dile getirdi. Koca ise Vural’a “O Sağlık Müdürü sizin talebinizle atandı. Sorumluluğu bize atamazsınız. Özel hastanelerle ilgili teftiş başlattık. Onu da siz durdurdunuz” şeklinde tepki gösterip cevap verince ortam biranda gerildi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iddiaya göre araya girdiği ve “Ölen, bizim bir ilçe başkanımız. Sağlığın özeli devleti olmaz. Hastane ayrımı olandan gerekli denetimlerin yapılması lazım. İhmal var mı, bakın” ifadelerini kullandığı belirtildi.

Yaşanan tartışmalar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu yöndeki cevabı ile müdahil olması Bakan Koca'da kırgınlığa neden olduğu ifade edildi. İddiaya göre yaşanan olaylar sonrasında Fahrettin Koca, Erdoğan’ı arayarak affını istedi. Erdoğan da talebi kabul etti. Bir diğer senaryoya göre ise Erdoğan, Koca’dan affını istedi.

İSTİFA HABERLERİNİ YALANLAMADI!

Türkiye istifa haberi ile çalkalanırken iddiaların odağındaki isim Fahrettin Koca ise bu iddiaları yalanlamadı. Bakan Koca'nın istifa haberlerine yönelik verdiği cevap ise iddiaları kuvvetlendirdi.

Haberin kaynağı İsmail Saymaz, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya istifa haberlerini açık bir şekilde sordu. Koca'ya “Affınızı istemişsiniz, doğru mu?” sorusunu yönelten Saymaz, “Hayatın her hali olabilir, biliyorsunuz. Önemli olan, millete ve devlete hizmet etmek. Her pozisyonda” cevabını aldı.

Bu cevap üzerine kamuyoyunda Fahrettin Koca istifa etti algısı daha da kuvvetlendi.

RESMİ AÇIKLAMA YAPILMADI

Öte yandan hükümet kanadından, Sağlık Bakanlığı'ndan veya Fahrettin Koca tarafından istifa iddialarına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Fahrettin Koca'nın istifa ettiği yönünde resmi herhangi açıklama yok. 

Bakmadan Geçme