• Haberler
  • Gündem
  • Fahrettin Koca'nın Yerine Kim Bakan Olacak? İşte Detaylar!

Fahrettin Koca'nın Yerine Kim Bakan Olacak? İşte Detaylar!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa ettiği iddiası gündeme bomba gibi düştü. Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın görevinden istifa ettiği, bugünkü tüm programlarını da iptal ettiği iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Fahrettin Koca'nın istifasını verdiği ileri sürüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakan Koca'ya vereceği yanıt sonrası durumun netlik kazanacağı iddia edildi.

Kararı Kızılcahamam kampında aldığı iddiası

Mynet'in kulislerde konuşulan iddialara yer verdiği haberine göre Kızılcahamam kampında partililer tarafından eleştirilen Fahrettin Koca, istifa kararını orada aldı. 1 Haziran'daki Kızılcahamam kampında AK Partililer istişarede bulunmuş seçim sonuçları ve toplumdaki rahatsızlıklar değerlendirilmişti.

Randevu sistemi ve sağlıktaki eleştirileri ileten partililerin bu tutumu sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın istifa kararı aldığı ve kararını dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunduğu öne sürüldü.

Bakan Koca, 'istifa' sorusuna ne yanıt verdi

Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın görevden "affını" istediğini iddia ederek, kısa süre içerisinde Koca yerine farklı bir ismin bakan olarak görevlendirileceğini öne sürdü.

Saymaz, Bakan Koca ile görüşerek istifa iddialarını sordu. Koca, "Affınızı istemişsiniz, doğru mu?" sorusuna "Hayatın her hali olabilir, biliyorsunuz. Önemli olan, millete ve devlete hizmet etmek. Her pozisyonda" yanıtını verdi.

Bakan Koca, "Cumhurbaşkanı ile görüşmüşsünüz” sorusuna ise "Biz her zaman görüşüyoruz" şeklinde cevap verdi.

YERİNE KİM GELECEK?

Eğer söz konusu istifa gerçekleşirse bakanlık koltuğuna oturacak yeni isimler arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yakınlığı bilinen Kocaeli Üniversitesi eski Rektörü ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Sadettin Hülagü,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kalp doktoru Prof. Dr. Serkan Topaloğlu,  Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve İstanbul Sağlık İl Müdürü Kemal Memişoğlu’nun konuşulduğu öğrenildi. Ayrıca Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci de isimler arasında yer alıyor.

 

Bakmadan Geçme